vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Workshop Ongewild Wild

Workshop Ongewild Wild

16 oktober 2016
Van 13:00 uur tot en met 17:30 uur

WOUDRICHEM - Door onbekendheid verdwijn ongewenst wild in de kliko. Deze workshop leert hoe dit wild te demonteren en te bereiden.

Er zijn in Nederland diverse in het wild levende dieren die als gevolg van een aantal oorzaken zich tot een plaag ontwikkelt hebben. Neem de wilde gans; eeuwen lang een geziene gast die tijdelijk kwam overwinteren. Maar als gevolg van oa klimaatverandering en een jarenlang schietverbod zijn sommige soorten in zulke getalen aanwezig dat zij tot een ware plaag voor de agrariërs en bijvoorbeeld luchtvaart uitgegroeid zijn. Afschot en vergassing middels CO2 geven de wildliefhebber een eerlijk en heerlijk natuurproduct. Helaas is de vraag naar dit stukje 100% natuurvlees gering waardoor een groot deel in de distructie verdwijnt. Pure verspilling.

Ook het wilde konijn, wilde eend en wild zwijn geven overlast. Vandaar dat pop-up kookstudio ‘Heerlijk en Eerlijk’ een workshop organiseert waarin deelnemers leren hoe zij dit heerlijke doch ongewilde wild kunnen villen, schoonmaken en bereiden. Onder deskundige leiding van een wildspecialist worden de beestjes deskundig gedemonteerd en onder leiding van een chef bereiden de deelnemers met elkaar een culinair 5-gangendiner dat ze vervolgens ook zelf nuttigen.

Na afloop krijgt iedereen een heerlijk stuk wild mee voor thuis.

Deelname aan deze workshop omvat:
- het villen van een stuk wild naar keus (en beschikbaarheid),
- het bereiden van diverse gerechten. Vijf gangen culinair, inclusief een passend onbeperkt drankarrangement en na afloop een schitterend digitaal receptenboek van de betreffende workshop plus een tas met wild voor thuis.

Datum: 16 oktober
Locatie: Woudrichem

Aanmelding: chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl of 06-53206099
Nadere info op www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk

Woudrichem

0653206099

chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!