dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Gratis busreis door De Noordwaard

Gratis busreis door De Noordwaard

15 oktober 2016
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Weer gratis bus-excursies door de Noordwaard

In het kader van De Week van Ons Water kan iedereen die zich daarvoor aanmeldt één van de grootste projecten van Ruimte voor de Rivier bezoeken. Vanaf het Biesbosch MuseumEiland vertrekt op zaterdag 15 oktober vanaf 10.00 uur ieder half uur een bus met een rondleider die uitleg geeft over het project Ontpoldering Noordwaard.

De Week van Ons Water is van 12 t/m 19 oktober 2016. Het thema is waterveiligheid.
Vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat zijn als rondleider aanwezig om u te vertellen over de ingrijpende veranderingen in het gebied Noordwaard. De route voert langs terpen, dijken en stroomgeulen.

De Noordwaard is een gebied van zo’n 4.450 hectare – circa 6.000 voetbalvelden – dat grenst aan de Brabantse Biesbosch en de Nieuwe Merwede. In de levendige historie van dit landschap bepalen natuur, water en mens afwisselend het beeld van het gebied. Door ontpoldering is de veiligheid in het benedenrivierengebied vergroot zodat het rivierwater bij hoog water de Noordwaard in en weer uit kan stromen.

Gratis
De bustocht en de koffie worden gratis aangeboden door Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier. De opstapplaats voor de bus-excursie is het Biesbosch Museum aan de Hilweg 2 te Werkendam. Hier krijgen de deelnemers aan de bus-excursie eerst een korte presentatie over het Programma Ruimte voor de Rivier. Aansluitend start op de hele en halve uren vanaf 10.00 uur de bus-excursie. De laatste rondrit is om 15.00 uur. Deelnemers aan de excursie krijgen ook gratis toegang tot het museum.

Aanmelden is verplicht
Beleef Ons Water en kom zaterdag 15 oktober a.s. kijken naar wat er is gedaan om het rivierengebied veilig te houden. Aanmelding vooraf is noodzakelijk vanwege het aantal beschikbare plaatsen in de bus. Dat kan via de website van www.onswater.nl/weekvanonswater

Info

Organisator:

Adres:

Biesbosch Museumeiland

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!