woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Start campagne Natuurgebied NL Delta Biesbosch Haringvliet

Start campagne Natuurgebied NL Delta Biesbosch Haringvliet

14 oktober 2016
Van 06:30 uur tot en met 20:00 uur

WERKENDAM - NL Delta Biesbosch Haringvliet is genomineerd, als mooiste natuurgebied.

Vrijdag 14-10, vindt de start plaats van de publieksactie voor de definitieve verkiezing.

Dit gebeurt op het Biesbosch MuseumEiland. De start van de zwemestafette is om 6.30 uur, de deelnemers moeten in totaliteit zo’n 12 tot 14 uur zwemmen.

Biesbosch en Haringvliet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat te symboliseren zwemmen vrijdag 14 oktober 12 getrainde openwaterzwemmers in estafettevorm door de rijkdom van de Nederlandse deltanatuur, vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim 50 km en ruim 12 uur zwemmen is het; Onder de deelnemers zijn de Olympische gouden medaille winnaars Maarten van der Weijden (Peking 2008) en Ferry Weertman (Rio 2016). Samen betuigen ze hiermee hun steun voor NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland.

NL Delta Biesbosch-Haringvliet doet mee als één gebied. Samen vormen ze een groot park dat het verhaal van de Nederlandse Delta vertelt.

Stemmen
Er zijn 13 genomineerden voor de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Het is een initiatief van staatssecretaris Van Dam. Met de publieksverkiezing wil hij mensen meer betrekken bij wat onze natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen.

De lijst van dertien kanshebbers is samengesteld door een jury onder leiding van Pieter van Vollenhoven.

Het publiek bepaald de winnaars en ik roep je op voor ons ge bied te kiezen.


Het stemmen kan beginnen op www.mooistenatuurgebied.nl

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!