donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Klassiek concert Wijkestein

Klassiek concert Wijkestein

29 september 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Klassiek concert in Wijkestein

Op donderdag 29 september is er weer een klassieke concert in restaurant de Waard, locatie Wijkestein. Ditmaal zal “Duo Virtuoso” de vleugel bespelen. Reinier Korver (1984) en Mark Brandwijk (1994) zullen werken ten gehore brengen van o.a. Schubert, Bach, Brahms, Mozart en vele andere.

Duo Virtuoso streeft ernaar om klassiek repertoire op een aansprekende manier te vertolken op de combinatie orgel-piano. Deze combinatie is in de klassieke muziek zeker niet alledaags is. Bij het spelen in deze combinatie kiezen zij muziek waarin orgel en piano als gelijkwaardige instrumenten worden gezien. De muziek moet voor beide spelers een uitdaging zijn. Daarnaast zoekt het duo in het repertoire naar een evenwichtige mix tussen virtuositeit en lyriek. Het repertoire van het duo is zeer breed: van barok tot hedendaags. Vanwege de ontwikkeling van de piano (eind 18e/ begin 19e eeuw) ligt de nadruk in het repertoire wel op de romantiek. Het duo haalt de inspiratie voor het orgel-piano repertoire voornamelijk uit orkestmuziek en originele muziek voor harmonium en piano.

Quatre-mains
Reinier en Mark kunnen zoals gezegd naast het spelen als orgel-pianoduo ook quatre-mains uit de voeten op beide instrumenten. Ook het repertoire hiervoor is breed. Het duo voerde al verschillende symfonieën van Mozart en Beethoven vierhandig, maar ook de Brandenburgse concerten van Bach en de Notenkrakersuite van Tchaikovsky staan bij het duo regelmatig op de lessenaar.

Kaarten voor het concert à € 5,- zijn te koop bij de receptie van Wijkestein. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Noorloos

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!