vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Visserijdagen 13e editie

Visserijdagen 13e editie

23 augustus 2016
Van dinsdag 23 augustus 2016 tot en met zaterdag 27 augustus 2016


WOUDRICHEM - Van dinsdag 23 augustus tot en met zaterdag 27 augustus 2016 is het weer zo ver! ‘Zalm vernomen’ zal dan door de straten van Woerkum klinken tijdens de 13e editie van de Visserijdagen.

In 1980 bedacht Janus Baks dat de historie van de riviervisserij in Woudrichem niet vergeten mocht worden. Hij richtte daarom in 1980 Stichting ‘de Oude Vissershaven’ op. Het officiële doel van de stichting staat in de statuten als volgt omschreven: “het inzicht in de binnenvisserij in Nederland (en de riviervisserij in het bijzonder) te bevorderen, maar ook om in dit kader een cultuur historisch overzicht te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is!” 

Dit proberen men te realiseren door de Woerkumse Visserijdagen te organiseren. Een evenement dat door mensen van heinde en verre bezocht wordt. Eéns in de drie jaar verandert Woudrichem, in samenwerking met vele vrijwilligers, verenigingen, stichtingen, sponsors en gemeentelijke instellingen, in de oude vissersstad van weleer. Het tonen van de authentieke vissersvloot, inclusief de volledig gerestaureerde vishaler  door de gelijknamige stichting en het demonstreren van oude ambachten en vistechnieken met onder andere de ‘Galg” door Stichting Historische Stadshaven Woudrichem en het Visserijmuseum, vormen de hoogtepunten van deze dagen.

Activiteiten
Daarnaast staan diverse activiteiten gepland, zoals de altijd spannende en oergezellige roeiwedstrijden, die dit jaar weer op de Maas zullen plaatsvinden. Ook zullen de terrassen meedeinen op de muziek van diverse visserskoren die door Woudrichem klinken. De straten zullen weer ruiken naar vers gebakken vis en bij de visafslag zullen oude tijden herleven bij het afslaan van diverse soorten vis. Oude ambachten zoals touwslaan, smeden, klompen maken en vele anderen, zullen oud en jong plezieren.
Traditiegetrouw worden de visserijdagen afgesloten met een knallende muziekavond, die nog feestelijker wordt door een schitterend vuurwerk boven de drie rivieren waaraan Woudrichem ligt.

Elke editie van de visserijdagen heeft een eigen thema. Het thema voor de 13e visserijdagen van 2016 is: ‘Zalm vernomen’!

Buurtverenigingen zullen zich inzetten om dit thema uit te beelden door hun straten te versieren.
Dus schrijf de volgende data in uw agenda: dinsdag 23 augustus tot en met zaterdag 27 augustus 2016.

  • We heten u van harte welkom in de vesting van Woudrichem!

Wilt u op de hoogte blijven van dit evenement?
Bezoek de website van de Visserijdagen en de facebookpagina of meldt u aan voor de nieuwsbrief via info@visserijdagen-woudrichem.nl

www.visserijdagen-woudrichem.nl
www.facebook.com/stichting.deoudevissershaven

De Visserijdagen worden eens per drie jaar gehouden.

(Archieffoto zalm)

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting De Oude Vissershaven

Woudrichem

info@visserijdagen-woudrichem.nl www.visserijdagen-woudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!