donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opfriscursus Scootmobiel

Opfriscursus Scootmobiel

09 juni 2016
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - Opfriscursus rijvaardigheid met scootmobiel

De wegen worden drukker, verkeersborden en situaties veranderen! Veilig Verkeer Nederland organiseert cursussen voor automobilisten, fietsende scholieren, senioren op de elektrische fiets en voor de scootmobiel gebruiker om op de hoogte te blijven van de veranderingen in het verkeer.

De scootmobiel is inmiddels een vertrouwd vervoermiddel in onze straten. Het is een uitkomst voor mensen die moeilijk ter been zijn. Zij krijgen er hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid mee terug. 

Heeft u een scootmobiel maar zou u er vaker gebruik van willen maken? Voelt u zich niet helemaal zeker op uw scootmobiel?  Vindt u het moeilijk een trottoir op of af te rijden? Of vraagt u zich regelmatig af hoe het nu ook alweer precies zit met de verkeersregels? Wilt u graag eens onder begeleiding oefenen? Dan is deze cursus zeer geschikt voor u!

In steeds meer gemeentes wordt een scootmobielcursus georganiseerd om de rijvaardigheid met een scootmobiel te vergroten. Veilig Verkeer Nederland - Altena organiseert samen met Loket Altena en Stichting De Vleet een scootmobielcursus voor alle sootmobielgebruikers in de regio.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 9 juni 2016 in Tavenue in Nieuwendijk om deel te nemen aan de scootmobielcursus met uw eigen scootmobiel. Het programma zal ongeveer 3 uur duren. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middag.

Tijdens de cursus  krijgt u in een gezellige en ongedwongen sfeer de kans om uw kennis van de verkeersregels op te frissen, heeft u gelegenheid vragen te stellen, kunt u uw vaardigheden met het rijden vergroten en kunt u (opnieuw) vertrouwd te raken met uw scootmobiel. U kunt uw rijvaardigheid oefenen en verbeteren op een speciaal parcours. Geoefend wordt o.a. met stoep afrijden, inparkeren, scherpe bocht nemen, achteruitrijden, draaien en keren en remmen. Afsluitend zal een gezamenlijke rit door Nieuwendijk worden gemaakt.

Deelname aan de cursus kost € 5,00. U krijgt koffie en thee aangeboden en een boekje met verkeersregels toegespitst op de scootmobiel.

Alle mensen van wie de scootmobiel via Loket Altena is verstrekt, ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

Als u geen uitnodiging heeft ontvangen en u wilt toch graag deelnemen aan de scootmobielcursus, dan kunt u voor meer informatie en aanmelding contact opnemen met  Stichting De Vleet met Anne-Marie van der Vliet, (0183) 301710, of met Loket Altena met Els Kroese (0183) 507307.

Hoe komt u op de locatie met uw scootmobiel?
U wordt verzocht uw eigen scootmobiel mee te nemen. Bent u in het bezit van een Deeltaxipas, dan is er de mogelijkheid uw scootmobiel in de Deeltaxi mee te nemen.

Wij raden u aan bij de klantenservice van Deeltaxi te informeren of het meenemen van de scootmobiel voor u mogelijk is. Loket Altena kan indien nodig tijdig de klantenservice informeren over uw deelname aan de scootmobielcursus en uw wens om uw scootmobiel mee te nemen in de Deeltaxi.

Heeft u geen Deeltaxipas dan kunt u toch gebruik maken van de Deeltaxi om op de locatie te komen. U kunt uw rit aanvragen bij de klantenservice van de Deeltaxi 0800 – 0230033 (gratis)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting De Vleet

Nieuwendijk

(0183) 301710

info@stichtingdevleet.nl www.stichtingdevleet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!