donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Vergadering Fusieraad

Vergadering Fusieraad

06 juni 2016
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op 6 juni vindt er in Aalburg een vergadering van de Fusieraad plaats in het gemeentehuis van Aalburg.

1. Opening en vaststellen agenda

2. Vaststellen verslag 4 april 2016

3. Inspraak
Inwoners en belanghebbenden kunnen inspreken in de vergaderingen van de fusieraad. Zij dienen zich uiterlijk voor 12:00 uur, op de dag van vergadering, te melden bij de griffier van hun gemeente.

4. Ingekomen stukken en mededelingen

5. a. Stand van Zaken werkgroep Toekomstvisie AWW (mondeling)
b. Startdocument toekomstvisie
Als onderdeel van de voorbereidingen op de herindeling zijn de drie gemeenteraden voornemens een toekomstvisie op te stellen, in nauwe samenwerking met inwoners, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Ter voorbereiding hierop is door de raadswerkgroep gevraagd om een startdocument op te stellen met daarin een weergave van kenmerken en opgaven en op basis van bestaand materiaal uit de drie gemeenten. Dit document is tot stand gekomen onder regie van de werkgroep Toekomstvisie die gevormd is uit de raadswerkgroep en stuurgroep van de AWW-gemeenten.
Dit startdocument wordt u ter bespreking voorgelegd.

6. Herindelingsscan
De provincie Noord-Brabant heeft een financiele scan van de drie AWW gemeenten opgesteld, de zogenaamde herindelingsscan. Deze scan wordt verwerkt in het herindelingsonmtwerp en hoeft derhalve niet te worden vastgesteld door de afzonderlijkegemeenteraden
Mevrouw Marlies Houtman van de provincie Noord-Brabant zal de scan presenteren waarna deze ter bespreking wordt voorgelegd.

7. Stappenplan werkgroep Griffie
De gemeenteraden zullen de komende jaren zich gaan voorbereiden op de bestuurlijke herindeling per 1 januari 2019. Daarvoor zullen er diverse keuzes gemaakt moeten worden. Om een en ander voor te bereiden is er een werkgroep griffie ingesteld, die voor het proces een stappenplan heeft opgesteld. U wordt gevraagd dit stappenplan te accorderen.

8. Naamgeving nieuwe gemeente
De stuurgroep heeft de voorberedingen te hand genomen om te komen tot een nieuwe naamgeving van de per 1-1-2019 nieuw te vormen gemeente.
De fusieraad wordt gevraagd naar suggesties ten aanzien van de randvoorwaarden voor de naamgevingscommissie.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Aalburg

Aalburg

0416 698700

gemeente@aalburg.nl www.Aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!