donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Feestweek Nieuwendijk

Feestweek Nieuwendijk

01 juni 2016
Van woensdag 01 juni 2016 tot en met zondag 05 juni 2016
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - Feestweek 3 t/m 7 juni

Woensdagmiddag 3 juni - Kinderbingo
Een gezellig potje bingo spelen in de feesttent in Nieuwendijk. Om 14.00 starten we met het draaien van de bingomolen. Misschien vallen de getalletjes wel voor jou op de juiste rijtjes en heb je één of twee rijtjes vol en misschien zelfs wel een volle kaart. Na een bingo mag er uiteraard een leuke prijs uitgekozen worden. Natuurlijk mogen de ouders de kleintjes meehelpen. Dus kom voordat je om 15.00 uur naar de kermis gaat even lekker een uurtje bingo spelen. Vergeet vooral je pen of stift niet mee te nemen en niets staat je in de weg voor een leuk begin van de middag!

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              13.45 uur
Entree:                    leden: gratis                                    niet-leden: €2,00

Woensdagavond 3 juni - Nieuwendijk’s Got Talent
Kun jij dansen, zingen, imiteren, een muziek instrument bespelen, goochelen of heb je andere verborgen talent? Van acrobatiek tot een act met je huisdier en vergeet natuurlijk het playbacken niet. Niets is te gek op deze avond en we hopen natuurlijk dat deze avond sensationeel wordt.

Vaders en moeders, opa’s en oma’s, broers en zussen en natuurlijk vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom om de talenten te komen aanmoedigen en ook als u of jij je talent verborgen wilt houden, komt u natuurlijk wel een kijkje nemen. Heb je een talent dat je graag wilt tonen? Geef je dan zo snel mogelijk op door een mailtje met je naam, leeftijd en soort act te sturen naar secretariaat@novnieuwendijk.nl

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              18.30 uur
Entree:                    gratis

Donderdagavond 4 juni - Darttoernooi
Het darttoernooi wordt samen met ‘Brutus Darts’ georganiseerd. Zij organiseren darttoernooien als hobby en dat willen ze ook zo goed mogelijk uitvoeren. Het zou mooi zijn als het maximale aantal deelnemers van 64 wordt bereikt en dat er ook een leuk aantal mensen komt kijken of u wellicht uw favoriete deelnemer komt aanmoedigen.

Het toernooi zal om 20.00 uur starten en de finale zal rond …. uur plaatsvinden. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur in de feesttent. U kunt zich echter ook vooraf al inschrijven via www.brutus-darts.eu.

De inschrijfkosten bedragen 5,- euro.

Na het darten zullen DJ Dennis en DJ Robin er nog een mooi feestje van maken. Kom dus sowieso een kijkje nemen, want het zal in de tent sowieso een gezellige boel zijn.

Let’s play darts!

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              19.30 uur
De kosten:             entree gratis
Deelname toernooi € 5,00

Vrijdagmiddag 5 juni - Ouderenbingo
Elk jaar terugkerend in de feestweek is de ouderenbingo. Rond een uur of twee stoomt het Steunpunt weer vol met mannen en vrouwen die deze middag kijken of de getalletjes voor hen op de juiste plaatsen zullen vallen. Onder het genot van een hapje en een drankje geregeld door de Oranjevereniging maken we er weer een gezellige middag van. Uiteraard is de prijzentafel weer rijkelijk gevuld met leuke en vaak ook nuttige prijzen. Er is dan ook geen enkele reden om deze middag niet naar het Steunpunt te komen en uw geluk te beproeven. Vergeet uw pen of stift niet mee te nemen en u zult een gezellig middag beleven met misschien wel een mooie prijs als resultaat.

Locatie:                  Steunpunt
Aanvang:              14.30 uur
Entree:                    gratis

Vrijdagavond 5 juni - Hollandse avond
Op de vrijdagavond zal er net als vorig jaar weer gezorgd worden voor een Oer-Hollands, gezellig sfeertje! Met Jeroen van Zelst, Arjon en Johnny Gold zit het qua muziek in ieder geval wel goed. DJ Dennis en DJ Robin zullen deze avond aan elkaar draaien en samen met de artiesten er voor zorgen dat het een uiterst gezellig avond wordt waar hopelijk nog lang over na gepraat zal worden, omdat het zo’n geslaagde avond was. Met Johnny Gold is in ieder geval de perfecte afsluiter in huis gehaald. Daar komt nog bij dat Arjon en Jeroen van Zelst ook wel weten wat gezelligheid is. Voor jong en oud is er deze avond dus wel wat te beleven. Er zal uitsluitend Nederlandstalige muziek ten gehore worden gebracht en het meezinggehalte zal deze avond dus sowieso erg hoog zijn. Kom deze avond daarom gezellig met ons een feestje bouwen en laat je verrassen!

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              20.30 uur
Entree:                    leden: €5,00
                                    niet-leden: €10,00

Zaterdagochtend 6 juni - Jaarmarkt
Standaard op de laatste dag, de zaterdag, van de feestweek is natuurlijk de jaarmarkt. Vanaf elf uur kunt u weer een gezellige ronde lopen door Nieuwendijk en genieten van een grote diversiteit aan aaneengesloten kramen. Als naar de jaarmarkten van de afgelopen jaren gekeken wordt mag best gezegd worden dat het niet altijd was zoals we gehoopt hadden. De organisatie van de markten geven we al meerdere jaren uit aan hiervoor gespecialiseerde organisaties. Het zelf organiseren van een jaarmarkt is met het huidig aantal bestuursleden en vrijwilligers onmogelijk en het is ook de vraag of het zelf organiseren van dit evenement een beter resultaat op zal leveren. Het aantal kramen in 2014 was misschien niet heel groot, maar er was wel veel diversiteit in het aantal kramen, wat een rondje lopen toch nog erg leuk maakte.

Dit jaar zal zowel de kermis als de jaarmarkt door Sterrenberg Events worden georganiseerd. Ze zullen dus baat hebben bij een leuke jaarmarkt, omdat dit ook meer bezoekers voor de kermis zou kunnen betekenen. Er staat u dus niets in de weg om een heerlijke wandeling over een leuke markt met diverse kramen te maken en tegelijkertijd een bezoekje aan de kermis te brengen. Ook kunt u dit jaar ‘s middags een kijkje nemen het buikschuiven dat zal plaatsvinden in de feesttent.

Locatie:                  kern van Nieuwendijk
Aanvang:              11.00 uur
Entree:                    gratis

Zaterdagmiddag 6 juni - Nieuwendijks Kampioenschappen Buikschuiven
Voor de vierde keer zal het N.K. buikschuiven weer in de feesttent plaatsvinden. Na het succes van de vorige edities is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor avonturiers en waterliefhebbers om op de zaterdagmiddag van de feestweek een schuiver te maken. Op deze baan van maarliefst 25 meter, valt deze middag dan ook weer eeuwige roem te behalen. De minimum leeftijd voor deelname ligt op 4 jaar en een zwemdiploma i s niet verplicht. Natuurlijk zal er weer gestreden worden om de felbegeerde prijzen. Deelname kan individueel, maar het is ook weer mogelijk om in groepsverband deel te nemen (uitsluitend groepen van 4 personen). Naast deelname aan het spektakel is er natuurlijk ook de mogelijkheid om onder het genot van een drankje dit evenement waar te nemen en de deelnemers aan te moedigen. Mis het dus niet en maak een schuiver!

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              14.00 uur
Entree:                    gratis


Zaterdagavond 6 juni -LIPTEASE & THE BACKSTREET CRACKBANGERS
Ze zijn bekend van Holland’s Got Talent en hebben daar laten zien hun live performance nauwelijks te evenaren is. Een genot om naar te kijken, luisteren en vooral om op te dansen. Zaterdagavond staat in Nieuwendijk over het algemeen bekend als de familieavond en met Liptease wordt dat zeker waargemaakt. Met hun optredens bereiken ze zoveel verschillende leeftijden, dat dit voor iedereen een mooie avond beloofd te worden. De jaren 50 stijl in combinatie met moderne muziek, gaat er voor zorgen dat het voor vrijwel iedereen herkenbaar zal zijn. Het entertainment gehalte en de prachtige outfits zullen deze avond zelfs perfect maken. Het kan dan ook niet beter verwoord worden dan door de jury van Holland’s Got Talent: “met hun optredens zou Liptease in Las Vegas niet misstaan.”

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              21.00 uur
Entree:                    leden: €5,00
                               niet-leden: €10,00

Zondagochtend 7 juni - Tentdienst: MAG IK DAN BIJ JOU? / Evangelisatiebijeenkomst met Popkoor A-27
Ook dit jaar sluiten we de Feestweek af met een evangelisatie-bijeenkomst in de Feesttent, op zondag 7 juni; we beginnen om 11.30 uur. Vanaf 11.00 ben je van harte welkom voor ontmoeting, koffie/thee/fris+ en muziek.

Dat een liedje als ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij inmiddels een geliefd lied is, buiten en binnen de kerk; dat een evenement als ‘The Passion’ ook dit jaar weer belangstelling en waardering heeft opgeroepen – dit heeft vast hiermee te maken: Nederlands(talig)e popmuziek levert ook liedjes af die een dubbele bodem lijken te hebben. Liedjes met heel menselijke trekken, die soms ook zomaar ineens doorkijkjes naar God worden.

Popkoor A-27, o.l.v. Lijn van der Wiel, zal liederen van eigen bodem met dubbele bodem zingen – meezingers ook, dus wat let je! In willekeurige volgorde kun je je in- en uitleven met ‘Ik kan het niet alleen’ (De Dijk), ‘Op straat’ (Guus Meeuwis), ‘Laat me’ (Ramses Shaffy), ‘Avond’ (Boudewijn de Groot), ‘Ik ben zo blij dat ik je niet vergeten ben’ (Joost Nuisl), ‘Mijn houten hart’ (De Poema’s), ‘Iedereen is van de wereld’ (Thé Lau / The Scene), ‘Oceaan’ (Racoon) en ‘Tot je mijn liefde voelt’ (de vertaling die Van Dik Hout van de Engelstalige klassieker maakte, o.a. door Adele gezongen). De gids voor de doorkijkjes is ds. Wouda.

Locatie:                  feesttent
Aanvang:              11.30 uur
Entree:                   gratis

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!