woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Ingebruikname nieuw voertuig Werkendamse Brandweer

Ingebruikname nieuw voertuig Werkendamse Brandweer

28 mei 2016
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Het team van de vrijwillige brandweer van Werkendam neemt op 28 mei zijn nieuwe voertuig in gebruik. De tankautospuit stond vanaf januari al op de post gereed. In de afgelopen maanden is de bemanning geschoold en getraind zodat zij met dit voertuig klaar zijn voor de uitrukken.

Op zaterdag 28 mei – 14.00 uur, zal het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam de overdracht een officieel tintje geven.

Welkom
Belangstellenden zijn van harte welkom om van 14.00 – 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij dit nieuwe voertuig bij de kazerne in Werkendam aan de Raadhuislaan 17.

Het korps van brandweer Werkendam bestaat uit 70 vrijwillige brandweermensen. Zij zijn verdeeld over de teams Dussen, Hank, Sleeuwijk en Werkendam.

Deze mensen zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week en tweeënvijftig weken per jaar in dienst. Vaak worden zij op de meest ongunstige tijden opgeroepen om burgers in nood bij te staan. Tijdens werktijd bij hun reguliere werkgever, tijdens het kerstdiner met de familie of 's nachts uit bed. Bovendien betekent het 'bij de brandweer zijn' nog veel meer. Uitgebreide scholing en training zijn noodzakelijk, net als constante bijscholing en oefening. Want ook bij de brandweer staat de techniek niet stil. Al deze brandweermannen en -vrouwen leveren veel vrije tijd in om de veiligheid te waarborgen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Werkendam

Werkendam

(0183) 50 72 00

info@werkendam.nl www.werkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!