donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Een kasteelsprookje, een riddertoernooi en meer...

Een kasteelsprookje, een riddertoernooi en meer...

16 mei 2016
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - Op 16 mei 2016, tweede pinksterdag, heerst er een feestelijke stemming in Kasteel Dussen. Dan wordt als altijd de Dag van het Kasteel gehouden. Maar dit jaar belooft het wel een heel bijzondere variant te worden. Een jubileum-editie, want de Stichting Vrienden Kasteel Dussen bestaat 25 jaar! Iedereen wordt van harte uitgenodigd om van 11.00 u. tot 17.00 u. dit feest mee te komen vieren.

Het thema van ‘onze kastelendag’ is ‘Er was eens…’ Dat is meestal het begin van een sprookje; zo ook in Kasteel Dussen. Want daar zal die dag voor het eerst een kindersprookjesboek gepresenteerd worden met dezelfde titel. Het is gemaakt door twee bekende heren uit het Land van Heusden en Altena: Ad Los schreef het fantasierijke kasteelsprookje en Chris Roodbeen maakte er prachtige illustraties bij. Over een bijzonder meisje, Lieveke genaamd, een klok, een kasteel, een feest…het zou zo maar in Kasteel Dussen kunnen zijn!

De belevenissen van L ieveke uit het boek komen tot leven in de kasteeltuin; een van de vele kinderactiviteiten, naast schminken, knutselen, stoomtreintje, aquabubbles in de kasteelgracht, modelboten, enz.

Iets anders wat de feestvreugde die dag zeker zal verhogen, is de komst van het gezelschap Knights of Camelot. Ridders te paard, die rond 13.00 u. en 15.00 u. een spectaculair riddertoernooi zullen houden. Net als vroeger kan ook nu het publiek meegenieten van dit paardenspektakel op hoog niveau, met briesende paarden en brekende lansen.  Samen met dit gezelschap zal ook een boogschieter meekomen en kan iedereen zijn of haar kunsten op dit gebied uitproberen.

Een feestdag kan natuurlijk niet zonder muziek en entertainment. En dat zal er dan ook volop zijn, met o.a. Uit Volle Borsten, Vissershang, Scat Cats , Bluegrass Connection, Gadget, Eibe & Laura… Natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht en is er voldoende lekkers te eten en te drinken, gezellig aan de tafels of picknickend op het veld. Naast dit alles is op het buitenterrein ook een boerenmarkt, met kramen met demonstraties, zoals tingieten en bierbrouwen en toepasselijke koopwaar. Uiteraard is in het kasteel ook van alles te zien en te beleven: stap in de geschiedenis van het kasteel en de bewoners van weleer. Heer Arent van der Dussen heeft al toegezegd langs te komen en ook mevrouw Suringar zal van de partij zijn.

Kortom: kinderen uit heel het land van Heusden en Altena en vér daarbuiten, trek je prinsessenjurk of ridderpak aan, neem je (groot)ouders mee en kom een feestelijke dag beleven in Kasteel Dussen!

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!