zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Schaapsscheerdersfeest

Schaapsscheerdersfeest

15 mei 2016
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

BIESBOSCH: Schaapscheerdersfeest Hollandse Biesbosch

Op eerste Pinksterdag vindt het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. De schaapskudde van de Hollandse Biesbosch wordt tijdens het evenement van hun wintervacht ontdaan. Ook worden er leuke demonstraties gegeven waaraan iedereen kan deelnemen.

Bij het Schaapscheerdersfeest wordt de schaapskudde ‘zomerklaar’ gemaakt. Schaapsherder Huug Hagoort en zijn medewerkers scheren de dikke wintervacht bij de schapen eraf. Daarnaast vertelt de herder van alles over zijn schapen. Kinderen kunnen van dichtbij meekijken en vragen stellen aan de herder. Ook worden er op deze dag demonstraties van spinnen en weven gegeven.

Het evenement vindt plaats bij de boerderij in de Hel- en Zuilespolder. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg in Dordrecht, kun je een prachtige voorjaarswandeling maken. De route wordt met pijlen aangegeven. Je loopt door het weide- en bosgebied van de Hel- en Zuilespolder. Het is ongeveer een kilometer lopen naar de boerderij. Het evenement is ook per rolstoel bereikbaar.

Ook is het op deze dag mogelijk om met de Grienduil-pont naar de boerderij te varen. Deze pont is ook toegankelijk rolstoelen.

Het Schaapscheerdersfeest is gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig.

Info

Organisator:

Nationaal Park De Biesbosch

Deel dit bericht met je vrienden!