donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Mannenontbijt - Thema 'Werk en geld'

Mannenontbijt - Thema 'Werk en geld'

14 mei 2016
Van 08:00 uur tot en met 00:00 uur

RIJSWIJK - In de kerk staan de thema's werk en geld zelden op de agenda. Dat is vreemd gezien de vaak dominante rol die geld (verdienen) heeft in onze samenleving en ons leven.

DV. zaterdag 14 mei organiseren wij in Rijswijk (NB), een mannenontbijt over dit onderwerp. De deur staat voor iedereen open, maar het zou mooi zijn als uit iedere aangeschreven gemeente één of twee mensen aanwezig zouden willen zijn om zo een eerste stap te zetten met dit belangrijke thema.

Spreker
Peter Briscoe van stichting Encour (www.encour.nl) zal dit mannenontbijt leiden. Stichting Encour wil mensen inspireren en ondersteunen om bijbelse uitgangspunten rondom werk en geld te ontdekken en toe te passen in hun dagelijkse leven. Zij willen lokale gemeente hierin dienen door hen toe te rusten dit zelfstandig op te kunnen pakken.

Praktische informatie
Waar? Maasdijk 27, Rijswijk (NB) – Kerkgebouw Hervormde Gemeente Rijswijk
Wanneer? Zaterdag 14 mei
Hoe laat? 8:00 tot +/- 10.00
Kosten? Voor het ontbijt vragen we een vergoeding van € 5,-.
Aanmelden? U kunt zich tot 7 mei aanmelden bij Ben Lankhaar (e.lankhaar@vpo.nl)

Tot slot
Hoeveel is genoeg? Dit is een essentiële vraag voor elk Christen; maar tegelijkertijd een moeilijk te beantwoorden vraag. Dr. Tomas Sedlacek, econoom uit Praag zei,“Hoe meer wij bezitten, hoe meer wij willen. Waarom? Misschien dachten we dat hoe meer wij
hebben, hoe minder wij nodig hebben. Wij dachten dat consumptie zou leiden tot de verzadiging van onze behoeften. Het tegenovergestelde is waar. Des te meer wij hebben, des te meer we willen . Elk bevredigde wens leidt tot weer een nieuwe en laat ons in gebrek. Consumptie is net een drug”. Het is goed om even stil te staan bij gevolgen van deze verslaving.
Dit mannenontbijt is voor ons de eerste stap om hier verder mee aan de slag te gaan en we hopen ook dat meer gemeentes dit thema, wellicht met elkaar, gaan oppakken.

Hopelijk tot 14 mei!

Info

Organisator:

Adres:

Hervormde Gemeente Rijswijk

Rijswijk

Deel dit bericht met je vrienden!