donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Veteranendag 2016

Veteranendag 2016

14 mei 2016
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

ANDEL / AEL: Op de Aelsedag - zaterdag 14 mei - vindt ook Veteranendag 2016 plaats. 'Veteranen ingezet in dienst van de vrede.'

Natuurlijk ook dit jaar weer de jaarmarkt, de kinderrommelmarkt, een kinderhoekje met schminken en springkussens, klokwerpen 2016 met fantastische prijzen en demonstraties van diverse uilen van Uilentuin ’t Hoog uit Meeuwen. Live muziek op de markt van Radio Aalburg FM en een muzikaal voertuig Karrewiets. Op het plein bij de Romboutstoren zijn ’s middags optredens van `t Hemerts Visserskoor, Waardenburgs Visserskoor en Hofkapel Nooit Gedagt. Natuurlijk vindt u ook een hapje en een drankje op de Aelse Dag.

Regionale Veteranendag van het Land van Heusden en Altena op de Aelse Dag.
De veteranen en de gasten worden om 11.00 uur ontvangen in ‘De Notenhoff’ in Andel. Onder het genot van een kop koffie worden ze welkom geheten. Daarna is er rond twaalf uur een officiële plechtigheid bij de muziekkiosk, met onder andere een minuut stilte om de gevallenen te eren.
Gedurende de middag zijn de veteranen, met hun voertuigen aanwezig op het terrein bij de Romboutstoren en kunt u een praatje met hen maken en vragen stellen.

Programma

Tussen 11.00 en 12.00 een officieel gedeelte, met toespraken van  B&W uit onze gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg en kranslegging, waarbij ook een flyby,met een historisch vliegtuig.

Ook kunt u een kijkje komen nemen rondom de Romboutstoren naar zo`n 12 militaire voertuigen en vragen stellen aan onze veteranen.

Enkele voertuigen: Leopard 1 tank, Crashtender van de luchtmacht, YPR, Jeeps, Keukenwagen...
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

Aan het einde van de middag wordt er voor de veteranen ne de gasten een echte zogenaamde 'blauwe hap’ bereid in de veldkeuken. Om 18.00 uur is de officiële afsluiting van de Regionale Veteranendag van het Land van Heusden en Altena.

Concert
Net als vorig jaar wordt de Aelse Dag muzikaal afgesloten met een concert van Andels Fanfare Corps, dit jaar samen met Nederpopkoor A27 en de Disco Kliko show. Het concert is bij de muziekkiosk op het plein bij de Romboutstoren en de toegang gratis.

Voor meer informatie en het volledige programma voor de Aelse Dag kunt u ons volgen op facebook Aelsedag Andel of bezoek de website www.aelsedag.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Aelse dag

Andel

www.aelsedsh.nl
Deel dit bericht met je vrienden!