vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Friendship Freedom Event over oorlog en vrede…

Friendship Freedom Event over oorlog en vrede…

06 mei 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

SLEEUWIJK - Friendship Freedom Event over oorlog en vrede…

Vrijdag 6 mei  organiseert stichting Tienerfriends het Friendship Freedom Event. Inj navolging van 4 mei herdenking en de 5 mei viering willen we deze avond stilstaan bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en het belang van vrede (ook) in onze tijd! Door middel van een interactieve presentatie, filmpjes en foto's willen we de oorlog een gezicht geven en het belang van vrede en vrijheid onderstrepen. We sluiten de avond af met de bekende film De schuilplaats.

Deze film gaat over het leven van Corrie ten Boom tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers zijn Haarlem binnengetrokken. Vader Ten Boom, een horlogemaker, woont daar met zijn twee ongetrouwde dochters Betsie en Corrie. Ondanks zijn hoge leeftijd weigert hij passief toe te kijken als de joden door de Duitsers worden vervolgd. Het huis aan de Barteljorisstraat wordt een schuilplaats voor joodse onderduikers.

De Friendship is een jongerencentrum gevestigd op een voormalig binnenvaartschip. Het schip ligt op het terrein van firma Dalm: Hoef 15 te Sleeuwijk (parkeren buiten het aan de Werkendamse kant van het terrein).

Voor verdere vragen of informatie over het (jaar)programma kun je terecht bij Stefan (06-55520837). Mailen kan ook.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Tienerfriends

Sleeuwijk

06-53374480

info@tienerfriends.nl www.tienerfriends.nl
Deel dit bericht met je vrienden!