vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kongingsdag 2016 Drongelen

Kongingsdag 2016 Drongelen

27 april 2016
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

DRONGELEN - “Lekker Nederlands” in Drongelen

Volgende week woensdag 27 april is het weer zover, Koningsdag 2016. Dit jaar heeft Koningsdag in Drongelen het thema “Lekker Nederlands”.
Het programma is ziet er als volgt uit.

Het ochtendprogramma is ook voor de kinderen uit Eethen.

Om 10.00 uur begint het optreden van clown Wilco met zijn komische goochelshow.
Dat wordt lachen, gieren, brullen.
Na de show (planning is 12.00 uur ), kunnen de kinderen aanschuiven om gezamenlijk te eten in het dorpshuis in Drongelen. Lekker friet met een snack. En zoveel als de kinderen maar willen. Dat wordt smullen!

Het middag programma ziet er als volgt uit.

Om 13.15 is het verzamelen voor de optocht. Thema is “Lekker Nederlands”. Waar denken de kinderen dan aan? Denken ze aan molens, Nick & Simon, tulpen of aan de serie Spaangas? Of denken ze ergens aan? In ieder geval kunnen ze zich helemaal uitleven met dit thema en hiermee kunnen de kinderen hun fiets en of kar versieren voor de optocht.
De optocht start om 13.30 uur en zal door de straten van Drongelen trekken.
Om 14.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de optocht.

Een kwartier later, dus om 14.15 uur start het middagprogramma met “Lekker Nederlandse” spellen. Welke spellen dat zijn, is nog geheim. Eén van de spellen is wel bekend, en dat is het kogelstoten.  Aangezien dit spel elk jaar wordt gespeeld en is het een echte traditie geworden. Het wordt gespeeld door zowel de mannen als de vrouwen. En eigenlijk wil iedereen wel deelnemen aan dit spel!
Tijdens het middagprogramma is er uiteraard muziek en kan er wat gegeten en gedronken worden. En natuurlijk zal het springkussen er voor de kinderen staan.

Iedereen hoopt natuurlijk op goed weer, maar stel dat het slecht weer is, dan is er geen man overboor, want dan is er als alternatief een binnenprogramma. Er is dus altijd genoeg te doen op Koningsdag in Drongelen.

’s Avonds is het feestavond in het dorpshuis. De band The Fast Lane zal voor een spetterend optreden zorgen in het dorpshuis. The Fast Lane is een coverband/rockband met muziek uit de jaren 60, 70 en begin jaren 80. Dat wordt dus weer meezingen met de classics en lekker swingen op de dansvloer. De afgelopen jaren stond deze band al op het podium in Drongelen. Zij zijn dus eigenlijk een oude bekende. Maar dan wel met een nieuw repertoire! De feestavond begint om 20.30 uur en duurt tot....... en iedereen is welkom.

Woensdag 27 April 2016 Koningsdag

Ook dit jaar wordt Koningsdag weer groots gevierd in en rondom het dorpshuis.
Zo is er ‘s morgens oa een clown voor de kinderen. En zijn er een aantal spellen voor de kleintjes.
De jaarlijkse optocht met versierde fietsen voor kinderen zal zeker niet ontbreken.

“s Middag worden er voor de ouderen ook spellen georganiseerd. Wie wordt er dit jaar de “Koning” en “Koningin” van het traditionele kogelstoten? Bovendien zijn er meerdere spellen voor de volwassenen.

En ‘s avonds komt de band The Fast Lane optreden in De Oude School.
Een oude bekende, maar wel met een nieuw repertoire.

Meer info en het thema volgt later, maar noteer deze dag weer alvast op de kalender: Koningsdag in Drongelen

Info

Organisator:

Adres:

Dorpshuis De Oude School

Drongelen

Deel dit bericht met je vrienden!