vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Gratis fietsen op de Dag van de Aarde

Gratis fietsen op de Dag van de Aarde

22 april 2016
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

REGIO - Gratis fietsen op Dag van de aarde met Levenscoach Jos korthout.

De Verenigde Naties benadrukken elk jaar op 22 april het belang om zorgvuldig om te gaan met de aarde en haar schatten, als ze de ‘Dag van de Aarde’ vieren. Dat wordt wereldwijd gevierd, maar is in Nederland helaas niet zo bekend. Levenscoach Jos Korthout, senior social professional wil daar verandering in brengen door er een activiteit aan te verbinden. Hij organiseert een fietstocht op die vrijdagavond.

We verzamelen om 19.00 uur op de Oudendijk bij vogelkijkhut het Vinkennestje op het natuurontwikkelingsgebied de Groesplaat van Brabants Landschap. Buitendijks is voldoende parkeergelegenheid.
We begroeten elkaar en genieten van de omgeving met meestromende nevengeul van de rivier de Merwede. Hier zijn de aarde en het water een bijzondere relatie met elkaar aangegaan. We kunnen dit met bewondering en ontzag beleven.
Als we eraan toe zijn, stappen we op de fiets en rijden naar de biologische Hoeve Kraaiveld, op het nieuwe Landgoed van 46 ha. in aanleg langs de Roef. Het is in beheer bij de Lievegoedstichting en staat thans te koop. We kunnen op eigen gelegenheid een globale indruk krijgen van de landerijen, bosaanplant, veeteelt, waterpartijen, waterliniecontouren met groepsschuilplaatsen en de landhuizen.

Vervolgens rijden we verder naar het landgoed Clootwijck van 50 ha. dat in 1280 is gesticht. De wijck is gelegen op rijke gronden (Clot). Er staat een eeuwenoude boerderij op een oude stroomrugkruising van de Alm en de Werken, tussen Almkerk en Woudrichem. De MVO-ondernemer Jan Hak woont op de boerderij, beheert de stallen en bedrijft bosbouw, imkerij, land- en tuinbouw. Hij heeft in de bijgebouwen zijn internationaal business centre en er vindt productie plaats van streek-producten zoals jam en honing. Het bedrijf is op dit tijdstip niet te bezoeken, maar we kunnen de omgeving op ons laten inwerken.

We stappen weer op en rijden naar zorgboerderij en therapeutisch centrum de Enghoeve in Uitwijk. Dit ligt op een donk in het lage komlandschap, aan de oever van de Alm. Hier wordt dagbesteding en behandeling geboden aan mensen met lichamelijke of psychische problemen. Dat gaat daar gepaard met een heilzame interactie met de natuur, de dieren, de ruimte, de frisse lucht en professionele en respectvolle bejegening. Het is een van de vestigingen van Zorgcollectief Altena. Op de Enghoeve zijn op dit tijdstip geen activiteiten, maar over het hek is er vast weel een paardje te aaien.

De terugweg voert langs het pittoreske dorp Uitwijk. Via Rijswijk, de Maasdijk en Woudrichem rijden we terug naar het Vinkennestje op de Oudendijk.

De totale afstand, heen en terug, zal niet meer dan 25 km. zijn. We rijden in een rustig tempo. Ik verwacht dat we rond 21.00 uur terug zullen zijn bij het Vinkennestje.

Info via Facebook Jos Korthout

(Archieffoto)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Jos Korthout

Woudrichem

0183-302931 / 06-284

j.a.m.korthout@planet.nl www.korthouthulp.nl
Deel dit bericht met je vrienden!