woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Bewonersplatform Maas!

Bewonersplatform Maas!

14 april 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Bewonersplatform MAAS in het Arsenaal.

De gemeente zal dan aangeven hoe het verder moet met het parkeren in de vesting.

Maas! is een programma vol interviews, live muziek, humor, discussie en debat; een avond van, voor en door vestingbewoners en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van vesting Woudrichem. De presentatie is in handen van Robert Salomons en Monica Boer.

Ook deze editie van MAAS! zit weer boordevol interessant nieuws en andere wetenswaardigheden.

Onlangs heeft de gemeente Woudrichem een enquête laten uitvoeren over het parkeren in de vesting. Deze avond zal wethouder Bergsma de uitkomsten bekend maken, en uit de doeken doen hoe het nu verder gaat.

Eind vorig jaar kondigde Sybille van Gammeren haar vertrek aan als vestinggouverneur. Na drie jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan een ander. Tot begin april konden kandidaten voor het gouverneurschap worden aangedragen. In deze editie van MAAS! worden de kandidaten voorgesteld, en kan de nieuwe gouverneur worden gekozen.

Ook zijn er weer de vaste rubrieken, zoals aandacht voor (nieuwe) vestingondernemers en de column van Jos Korthout over een markant gebouw binnen de vestingwallen. Dit keer zal het gaan over een heuse nieuwe torenspits voor de Martinuskerk.

De komende tijd is weer veel te beleven in de vesting. In deze MAAS! editie wordt (ondermeer) stilgestaan bij het Levend (Visserij)museum op 7 mei, en de Visserijdagen van 23 tot en met 27 augustus. Ook wordt aandacht besteed aan diverse andere initiatieven in en rond de vesting. Zo zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom de wegkwijnende Schokker in de Historische Haven. En zal Watersportvereniging Woudrichem vertellen over de almaar groeiende belangstelling voor het roeien en jeugdzeilen. Onlangs heeft de watersportvereniging zelfs een geheel nieuw onderkomen betrokken.

Kortom, genoeg interessants om voor langs te komen. U bent van harte welkom! De zaal in ’t Kruithuis Arsenaal is open om 19.30 uur, en de toegang is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Bewonersplatform Maas!

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!