vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Workshop Goede Zaken

Workshop Goede Zaken

17 maart 2016
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

ALTENA - Ter voorbereiding op Beursvloer Altena organiseert Rabobank Altena de workshop Goede Zaken op het kantoor in Almkerk. Deze workshop is bedoeld voor plaatselijke verenigingen en instellingen uit het Land van Heusden en Altena.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 15 maart a.s. aanmelden op www.beursvloerwoudrichem.nl - Deelname aan de workshop is gratis.

Bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties zoeken elkaar steeds vaker op om samen iets te betekenen voor de lokale samenleving. Beursvloer Altena en de workshop Goede Zaken spelen hierop in. Op 17 maart 2016, vanaf 19.30 uur, krijgen de deelnemers een introductie in hoe commerciële en ideële organisaties elkaar over en weer wat te vragen en te bieden hebben. Daarbij wordt benadrukt dat bedrijven vooral het unieke karakter van iedere ideële organisatie én het vele vrijwilligerswerk aantrekkelijk vinden. De manier waarop bedrijven daaraan vervolgens bijdragen is niet met geld, zoals veel organisaties verwachten, maar met de inzet van medewerkers en bedrijfsmiddelen. De deelnemers leren hoe zij hun ‘behoeften’ kunnen benoemen in termen van mensen en middelen. Op 12 april 2016 kunnen de deelnemers het geleerde in praktijk brengen op de eerste Beursvloer Altena bij Fort Altena in Sleeuwijk, van 15.30 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel.

Meer kans op succesvolle samenwerking
Rabobank Altena: "De workshop Goede Zaken is een perfecte voorbereiding op de samenwerking met bedrijven. Deelnemers scoren duidelijk beter en kunnen op succesvolle wijze bedrijven aan zich binden."

Voorbeelden van effectieve samenwerking lopen uiteen. Een bedrijf dat helpende handen biedt aan een kinderboerderij. Bankmedewerkers die jaarlijks een dag op stap gaan met zorgvragers van een instelling. Een manager die organisatieadvies geeft aan het bestuur van een stichting. Een bedrijf dat zijn kantine beschikbaar stelt als oefenruimte voor een theatergroep, enzovoort. Rabobank Altena draagt als gastheer van de workshop Goede Zaken eveneens haar steentje bij.

Informatie
Meer informatie is te lezen op de site. Volg ons op Facebook BeursvloerAltena, Twitter; @BeursvloerA. U kunt ook contact opnemen met Kees Braat via de telefoon.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Beursvloer Altena

Almkerk

0637421069

c.j.braat@kpnplanet.nl www.beursvloeraltena.nl .
Deel dit bericht met je vrienden!