zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Thema-avond over Jongeren en de dood

Thema-avond over Jongeren en de dood

28 februari 2016


ALMKERK - De gebrokenheid van de schepping brengt met zich mee dat ook jongeren kunnen komen te overlijden. Al heftig genoeg. Maar als jongeren besluiten om actief ‘de stekker eruit te trekken’ - hoe is dat? En jongeren en euthanasie? Hoe moet je daar tegenaan kijken? De organisatie Way of Life houdt een serie avonden in Nederland over dit onderwerp en komt op 20 februari met een stevig team deskundigen naar Almkerk.

Het is niet niks als je als jongere geconfronteerd wordt met de dood. Zeker als dat leeftijdsgenoten betreft. Of als je zelf erg ziek bent. Of... je bent erg depressief en je denkt... En hoe is dat als je daar als ouder of opvoeder mee te maken krijgt? Allemaal serieuze levensvragen die we die avond gewoon aan de orde durven en willen laten komen.

De opzet van de avond is interactief en wordt ingeleid en verzorgd door Tineke van der zwaag, Eline Borgdorff en Charlotte Ariese. Zij zijn medewerkers van Way of Life - de jongerenorganisatie van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Verschillende vragen komen aan de orde, bijvoorbeeld zelfdoding: hoe vaak komt dit voor en wat is de impact daarvan. Hoe kun je suïcidaal gedrag (h)erkennen? Hoe is de euthanasiepraktijk in Nederland en is er op dat gebied sprake van een hellend vlak? Je zult ongetwijfeld je vragen kwijt kunnen en je zult ruimte krijgen om in gesprek te gaan met elkaar over de vraag: ”Het einde: wat betekent dat voor jou?”

Deze avond is nadrukkelijk bedoeld voor ALLE leeftijden!

Jongerencentrum de Pomp is onderdeel van Youth for Christ Altena.

Elke zaterdagavond zijn wij geopend vanaf 20.00 uur en is er een programma voor jongeren van 12 tot circa 23 jaar.

Het adres: Sportlaan 3A in Almkerk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

JC De Pomp

Almkerk

06-25437144

contact@depomp.com www.depomp.com
Deel dit bericht met je vrienden!