woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Warme Truiendag 2016

Warme Truiendag 2016

05 februari 2016
Van 07:00 uur tot en met 00:00 uur

REGIO - Vrijdag 5 februari 2016 10e Warme Truien Dag.  Doe mee!

De afgelopen jaren draait een groeiende groep mensen, inmiddels vele  honderdduizenden, op de jaarlijkse Warme Truien Dag  de verwarming lager en trek een warme trui aan.

Wist u dat één dag de verwarming één graad lager zetten 6% energie en dus ook 6% CO2 bespaart? Een kleine inspanning voor een gezond klimaat.

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge laten zien dat door bestaande energiebesparingstechnieken en kennis slim in te zetten wereldwijd meer dan 70% kan worden bespaard.
Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Tilburg blijkt dat de gemiddelde Nederlander onbewust onbekwaam is als het gaat om energieverbruik. Zo heeft 43% geen idee hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gasverbruik. Verder blijkt dat 27 procent van de onderzochte huishoudens de thermostaat niet benut om energie te besparen. Het huis wordt ’s nachts op dezelfde temperatuur verwarmd als ’s avonds, terwijl een lagere nachtstand de gasrekening met gemiddeld 11% kan laten dalen.
Niet alleen consumenten en bedrijven worden aangesproken om energie te besparen, ook de overheid kan daarin een belangrijke rol vervullen. Onderzoek van het Tilburg Sustainability Center (TSC) laat zien dat gericht overheidsbeleid het energieverbruik van gezinnen doet dalen.

Voor meer informatie over de Warme Truien Dag, acties en bestellen van de toolkit: www.warmetruiendag.nl

Deel dit bericht met je vrienden!