zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Voorlichtingsavond: “omgaan met (lastig) gedrag in de jeugdsport”

Voorlichtingsavond: “omgaan met (lastig) gedrag in de jeugdsport”

03 februari 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Voorlichtingsavond: “omgaan met (lastig) gedrag in de jeugdsport”Kinderen kunnen weleens lastig gedrag vertonen, dat weet elke ouder. Het omgaan met lastig gedrag is een normaal onderdeel van de opvoeding. Voor onze trainers en begeleiders kan dat weleens extra moeilijk zijn omdat je met een heel team karaktertjes te maken hebt. Daarnaast weet je (gelukkig) ook niet alles van elk kind. Terwijl het toch handig zou zijn als je de oorzaken van lastig gedrag zou kennen of (her)kennen. Meer begrip maakt het voor zowel het kind als de trainer (maar vaak ook de ouders) een stuk makkelijker.

Op woensdag 3 februari zal om 20.00 uur een voorlichtingsavond gegeven worden door medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin van gemeente Werkendam. Deze instantie is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met gedragsstoornissen of kinderen die structureel lastig gedrag vertonen. Met name het omgaan met situaties in de sport of in een team worden nuttige tips gegeven waar je snel je voordeel mee kunt doen. Moet je straffen of belonen? Zijn regels inderdaad voor ieder kind duidelijk? Wat is normaal gedrag en wanneer betrek je ook de ouders erbij? Vragen die alle trainers weleens hebben. Uiteraard is er ook volop gelegenheid alle andere vragen rondom opvoeding en gedrag te stellen.

Kozakken Boys noteert: 'Kortom, zeer nuttig en leerzaam voor iedereen die met jeugd werkt binnen onze vereniging of gewoon belangstelling heeft voor dit onderwerp.

Heb je belangstelling? Meld je dan aan via de mail bij: vincent.wijmans@me.com

Gezien de vele vragen hierover op onze laatste trainersavond, rekenen wij op veel belangstelling.'

Info

Organisator:

Adres:

Website:

vv Kozakken Boys

Werkendam

www.kozakkenboys.nl
Deel dit bericht met je vrienden!