zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Informatieavond wateroverlast voor agrariërs

Informatieavond wateroverlast voor agrariërs

01 februari 2016
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

DUSSEN - Op 30 en 31 augustus 2015 viel er in het Land van Heusden en Altena en de Oostwaard extreem veel neerslag met wateroverlast en schade tot gevolg. Ook in juli 2014 was er in hetzelfde gebied sprake van een extreme bui. Waterschap Rivierenland en de ZLTO hebben de afgelopen maanden gebruikt om het functioneren van het watersysteem van agrarisch gebied van het Land van Heusden en Altena en de Oostwaard bij korte hevige (regionale) buien te onderzoeken. Ook is nagegaan welke maatregelen denkbaar zijn om overlast in de toekomst te beperken.

Op maandag 1 februari organiseren waterschap en de ZLTO een informatiebijeenkomst om de resultaten te presenteren. De bijeenkomst is bedoeld voor agrariërs uit het Land van Heusden en Altena en de Oostwaard. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur welkom in hotel/restaurant de Koppelpaarden, Oude Kerkstraat 1 in Dussen. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het waterschap doet samen met de gemeenten Woudrichem en Werkendam vergelijkbaar onderzoek voor het beperken van wateroverlast in het stedelijk gebied. Ook deze resultaten zullen tijdens een bijeenkomst gepresenteerd worden. Een aankondiging hiervan verschijnt onder andere op de gemeentepagina.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Waterschap Rivierenland

Dussen

www.waterschaprivierenland.nl
Deel dit bericht met je vrienden!