vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Film in JC De Pomp

Film in JC De Pomp

30 januari 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Filmavond in jongerencentrum de Pomp…

Zaterdag 30 januari is er een Filmavond in jongerencentrum de Pomp. In de aankomende week kan iedereen via de website van de Pomp stemmen op de film die ze willen zien.

De eerste film (I’am Sam) gaat over de verstandelijk gehandicapte Sam Dawson. Hij werkt bij StarBucks en heeft een obsessie voor The Beatles. Hij heeft een dochtertje bij een vrouw, die er vanaf de geboorte vandoor is gegaan. Sam staat dus alleen in voor de opvoeding van de kleine Lucy Diamond, genoemd naar de Beatles-hit. Aanvankelijk verloopt alles vlotjes, maar naarmate Lucy groter wordt, beginnen de problemen.

De tweede film  is de klassieker La Vita è Bella. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Italiaanse man met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om het kind het vooruitzicht van een zekere dood te besparen, stelt hij de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.

De laatste film God’s Not Dead gaat over de christelijke student Josh Wheaton, hij schrijft zich in voor filosofie-lessen die gegeven worden door een dogmatische en argumentatieve atheïst. Professor Radisson eist dat al zijn studenten een verklaring ondertekenen dat God dood is, om te slagen. Josh weigert als enige in de klas dit te doen. De professor zet Josh daarom voor het blok: hij moet zijn standpunt verdedigen in een reeks debatten met hem en vervolgens beslissen de studenten wie er wint.

Jongerencentrum de Pomp is onderdeel van Youth for Christ Altena. Elke zaterdagavond zijn wij geopend vanaf 20.00 en is er een programma voor jongeren van 12 tot circa 23 jaar. Het adres: Sportlaan 3A in Almkerk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

JC De Pomp

Almkerk

06-25437144

contact@depomp.com www.depomp.com
Deel dit bericht met je vrienden!