donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Muzikaal verhaal over het tokkelinstrumtent

Muzikaal verhaal over het tokkelinstrumtent

27 januari 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - Woensdag 27 januari 2016 houdt ‘onze Dussense’ gitaarbouwer Anton Wiegers om 20.00 uur een lezing over de geschiedenis van de gitaar en andere tokkelinstrumenten in kasteel Dussen. Hierbij wordt hij begeleid door musici van de Troubadeux.

Gitaarbouwer Anton Wiegers zal een bloemlezing houden over de historische ontwikkeling van de gitaar- en mandolineachtige instrumenten. De musici van Troubadeux, de multi-instrumentalisten Hans Wesseling en Hans van Gelderen, brengen het verhaal muzikaal tot leven door hun spel op onder andere een renaissancegitaar, vihuela, barokgitaar, romantische gitaar, klassieke gitaar, armandolino, mandoline en Portugese gitaar.

Met meer dan 850 zelfgebouwde instrumenten van zijn hand én een schat aan kennis op het gebied van tokkelinstrumenten is het bijna vreemd dat Wiegers nog niet eerder aan het woord is geweest. En als een deel van dat instrumentarium ook nog eens te zien én te horen is, bespeeld door twee zeer ervaren musici, dan zijn daarmee alle ingrediënten voor wederom een prachtige avond compleet! Zie voor meer informatie over Anton Wiegers www.luthier.nl en over Troubadeux www.troubadeux.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!