donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vocaal Ensemble Cantica 'O come Emmanuel'

Vocaal Ensemble Cantica 'O come Emmanuel'

23 december 2015
Van 20:15 uur tot en met 00:00 uur

SLEEUWIJK - Nederlandse première - O come Emmanuel.

Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel bereidt zich voor op een concert dat zowel in Papendrecht als in Sleeuwijk zal klinken. Het wordt een muzikale beleving die ook volop ruimte geeft om mee te zingen.

In dit concert klinkt als hoofdprogramma het in 2013 geschreven: ’O come Emmanuel’ van de Engelse componist Allan Bullard. Nog niet eerder heeft dit werk in Nederland geklonken. Het is een ‘advent celebration’ gebaseerd op de grote O-antifonen, teksten waarin de namen van Jezus worden bezongen. Elke antifoon, meestal in afwisseling tussen solist en koor gezongen, wordt gevolgd door een deel dat qua muziek en/of qua tekst deze antifoon illustreert.  Ook zijn enkele bekende Engelse carols en adventskoralen opgenomen, bedoeld om te zingen in samenzang, bijvoorbeeld ‘Joy to the world’. Interessant is dat Bullard als een rode draad door het gehele oratorium muzikale elementen van het lied ‘Veni Emmanuel’ verweeft, in Nederland kennen we dit lied als ‘O kom Immanuel’. Het geheel krijgt hierdoor een zeer hechte structuur.

Vooraf hieraan klinkt internationale kerstmuziek die op verschillende manieren raakvlakken heeft met onderdelen uit het oratorium. Een Nederlandse berijming van de O-antifonen, uit het Nieuwe Liedboek -Zingen en bidden in huis en kerk- (2013) vormt de opmaat voor het programma na de pauze. Organist Arie de Bruin uit Papendrecht begeleidt het geheel en zal ook solo enkele werken vertolken.
Vocaal Ensemble Cantica verwelkomt u graag in een of beide concerten.

12 december om 20:00 uur in de Morgensterkerk, Muilwijkstraat 1, Papendrecht. Toegang gratis, er wordt een collecte gehouden.

23 december om 20:15 uur in het Oude Kerkje, Kerkeinde 31, Sleeuwijk. (I.v.m. de verwachte drukte graag reserveren bij W. Faber, tel. 0183-301715) Toegang 10 euro.

(Archieffoto)

Info

Organisator:

Adres:

Vocaal Ensemble Cantica

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!