vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Cursus AED bij Noad'32

Cursus AED bij Noad'32

02 december 2015
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Het kan u ook overkomen! Een familielid, (sport) vriend, of zelfs een onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet u hoe u dit slachtoffer kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal.
Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2 tot 5% van de slachtoffers.
Door vroegtijdig (binnen vier minuten) het hart te defibrilleren vergroot de kans op overleven tot 70% iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrilleren neemt de overlevingskans met 10 tot 12% af. Dat was ook de reden van NOAD 32 om over te gaan tot de aanschaf van een AED inmiddels zo’n zes jaar geleden.

U kunt er het leven van familie leden, (sport) vrienden, onbekende enz. mee redden. Daarom vinden wij als bestuur van NOAD 32 heel belangrijk dat er getrainde leden zijn die weten wat ze moeten doen als er een noodgeval plaatsvindt.

We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde leden die de cursus AED willen volgen. We zoeken met name leden zoals barpersoneel, trainers/leiders, en leden die regelmatig op het voetbalveld te vinden zijn die de cursus willen volgen. Natuurlijk ook andere leden zijn van harte welkom.

De cursus wordt gegeven door Erik Scholten van First Care uit Tilburg die ook de voorgaande cursussen heeft gegeven.

Wanneer:
De cursus vindt plaats op:
2 december 2015 in de NOAD 32 kantine en start om 19.00 uur.
Bij interesse kun je je opgeven bij Wim van de Goor ook voor eventuele vragen kun jij hier terecht. Telefoon 06-23010298 of e mail wimvandegoor@hetnet.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

vv Noad'32

Wijk en Aalburg

0416-691601

info@noad32.nl www.noad32.nl
Deel dit bericht met je vrienden!