donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Klassiek concert Maaswaarden

Klassiek concert Maaswaarden

26 november 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Klassiek concert bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein.

Het concert wordt gegeven door Kees van der Steenhoven op de vleugel, Ankie van der Steenhoven op cello en Marlien Verhagen- van der Steenhoven.

Kees (1966) is geboren in Wijk en Aalburg. Al jong speelde hij op het thuis aanwezige orgel. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de plaatselijke muziekschool. Op 14-jarige leeftijd werd hij kerkorganist in de Ned. Herv. Kerk van Aalburg en enkele jaren later ook in de kerk in Wijk. Na de middelbare school is hij gaan studeren aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daar behaalde hij de diploma’s orgel (uitvoerend musicus) en Schoolmuziek.
Hij heeft jarenlang diverse koren gedirigeerd en begeleid. Ook zijn diverse Cd-opnamen verschenen waaraan hij zijn medewerking heeft verleend.
Kees is werkzaam als muziekdocent/teamleider op het Calvijn College te Krabbendijke, is dirigent van een mannenkoor en begeleidt een gemengd koor.

Ankie (1996) is geboren in Goes. Vanaf haar 11e jaar heeft ze celloles van Martijn Kooiman op de Zeeuwse muziekschool in Goes. Ze behaalde daar haar A, B, C en D examen, waarvan het A- en B cum laude. Ankie speelde enkele jaren in het Zeeuws Reformatorisch symfonie orkest Convocare. Verder begeleidt ze regelmatig kamerkoren. Sinds dit jaar volgt ze les bij cellist Cor Coppoolse en zit in het vierde jaar van de opleiding mbo-verpleegkunde op het Hoornbeeck College.

Marlien (1988) is geboren in ‘s-Hertogenbosch. Volgde dwarsfluitles bij Angelique van Gool op de Zeeuwse muziekschool. Ze behaalde daar het A tot D examen. Ook speelde ze mee in een ensemble. Ze heeft PABO gestudeerd aan de Hogeschool “de Driestar” in Gouda.

Tijdens het concert hoort u werken van o.a. Bach, Händel, Beethoven, Mendelssohn, Gaubert, Telemann etc.

Kaartjes voor het concert van 26 november zijn van te voren verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein of op de avond zelf, à € 5,- inclusief een kop koffie.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!