donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Intocht Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

14 november 2015
Van 18:30 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - Sinterklaas komt ’s avonds, maar de Pieten zijn er al eerder!

Zaterdag 14 november organiseert Stichting Sint Nicolaas Intocht Nieuwendijk weer de feestelijke Sinterklaasintocht.

Het programma begint ’s middags al rond 12.30 uur want dan zullen onze Pieten op het winkelcentrum zijn om de Nieuwendijkers te helpen bij het boodschappen doen en in een winkelruimte kunnen de kinderen cupcakes maken, een nieuw behang maken voor Sinterklaas en kunnen zij geschminkt worden.

Dit duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Sint zal rond 18.30 uur op het winkelcentrum  in Nieuwendijk aankomen. De Sint en zijn Pieten zullen, onder muzikale begeleiding van ONS en de Pietendweilband Egt Herrie vanaf hier vertrekken  voor een rondrit  door het dorp.

Of alles precies op tijd gaat beginnen, is nog onzeker want Pakjesboot-12 heeft onderweg een afzwaai gemaakt richting de Noordpool omdat de Pieten een keertje sneeuw wilden zien!! De Pieten willen graag sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gooien en… heel graag de Pinguïndans doen.

Wij hebben de Pieten nu beloofd dat zij de Pinguïndans met de kinderen van Nieuwendijk mogen doen dus dat wordt handjes in de lucht, schudden met die billen, handjes op de tenen en draaien in ’t rond…

De rondrit zal zoals gebruikelijk eindigen in dorpshuis Tavenu waar de Sint en zijn Pieten met de kinderen nog een feestje gaan bouwen .

Info

Organisator:

Adres:

Stichting Sint Nicolaasintocht

Nieuwendijk

Deel dit bericht met je vrienden!