donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Exposities Maaswaarden

Exposities Maaswaarden

13 november 2015
Van vrijdag 13 november 2015 tot en met zaterdag 02 januari 2016
Van 09:00 uur tot en met 20:00 uur

AALBURG - Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond tot 2 januari 2016:
Exposeren Judith de Vries uit Woudrichem en Francy de Jong uit Almkerk met foto’s, pastel, acryl en gedichten.
Judith de Vries (1965) is opgegroeid in deze streek en kwam al vroeg in contact met muziek en beeldende kunst. Zij studeerde Museologie aan de Reinwardt Academie te Leiden. Na jarenlang zorg te hebben gedragen voor objecten in een wereld van historie en documentatie, zocht en vond zij een tegenpool in de onbegrensde mogelijkheden van de creativiteit en de vrijheid jezelf te ervaren. Door bijscholing en zelfstudie heeft zij zich verder ontwikkeld in de beeldende kunst en op muziekgebied. Te merken dat ik een ander kan inspireren is wat mij een gelukkig mens maakt, aldus Judith. Bij haar nieuwste fotowerk is een gedicht geschreven door Francy. Deze combinatie was te horen en te zien tijdens de opening van de Kunstroute in Woudrichem, in september jl.
In deze expositie toont Francy de Jong werken inpastelkrijt, foto’s en gedichten. Francy is al van jongs af aan geïnteresseerd gewest in tekenen en kunst. Later heeft ze opleiding gevolgd bij de Gooische Academie voor Beeldende Kunsten in Laren en de Kleine Tiki in Breda en heeft ze zich met zelfstudie en workshops verder ontwikkeld. Ze werkt met diverse materialen en beoefent meerdere kunstdisciplines. Inspiratie haalt ze uit het leven, beweging, innerlijke stilte en het creëren van verbindingen. Ze heeft o.a. meegewerkt aan kunstroutes in Hank en Woudrichem en diverse poëzie-activiteiten.

Op de 1ste etage tot 2 januari 2016:
Foto’s van Carla Kriek uit Waalwijk. Nadat Carla in 2010 en 2011 cursussen fotografie had gevolgd bij het Kunstencentrum in Waalwijk, naast haar andere creatieve uiting in keramiek, is zij regelmatig bezig met het fotograferen van allerlei thema’s, waarbij óf de compositie óf het onderwerp van de foto uiteindelijk voor haar het juiste ‘plaatje’ creëert.
Deze expositie laat een selectie zien van de foto’s van de afgelopen jaren.
Eerdere exposities mocht Carla inrichten in een huisartsenpraktijk in Sprang Capelle (2013), in 2014 heeft zij als lid van Fotogroep Verbeelding, geëxposeerd in het Kunstencentrum Waalwijk en tijdens de Open atelierroute 0416 in de fotostudio van Christine Vesters in Waalwijk. In juni-juli 2015 was er, wederom met Fotogroep Verbeelding,  fotowerk te zien in Den Bolder in Waspik.

In het atrium van Wijkestein staan twee vitrinekasten. In één hiervan is ook tweemaandelijks een verzameling te zien.
Vanaf heden tot 2 januari is er een verzameling “Kerstmannen” te zien van Maaike de Vries uit Wijk en Aalburg.

U kunt deze exposities dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Voor meer informatie of interesse om gratis te exposeren of uw verzameling tentoon te stellen in de vitrinekast, kunt u contact opnemen met Bert Noorloos.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!