donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lezing Tom Duffhues | Historische Kring

Lezing Tom Duffhues | Historische Kring

10 november 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - Ton Duffhues hoiudt een lezing op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena. Thema: 'Onze dagelijkse kost en de waarden van voedsel'.

Duffhues is directeur van het Atelier Waarden van het land en specialist Landbouw en Samenleving bij de ZLTO. Auteur van onder meer 'Moderne Boerenwijsheid. Inspiratiebron voor een duurzame samenleving' en 'Wie wil er nog boeren in Nederland?'

Duffhues gaat in zijn lezing in op de geschiedenis van de relatie tussen de productie en consumptie van voedsel, tussen dat wat de boeren en tuinders produceren en de dagelijkse kost van consumenten. Voedsel en gezondheid staan hoger dan ooit op de hitlijst van populaire actuele onderwerpen. Iedereen eet elke dag en dat zorgt ervoor dat we het allemaal vanzelfsprekend vinden en dat we ons de waarden van voedsel nauwelijks beseffen.

De spreker gaat interactief terug naar de tijd van de grootouders en hun dagelijkse kost en maakt van daaruit de reis naar het eten van vandaag en morgen.

Locatie dorpshuis
Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk.

Iedereen is welkom.
De entree voor niet-leden bedraagt vier euro.

Info

Organisator:

Adres:

Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena

Nieuwendijk

Deel dit bericht met je vrienden!