vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Theaterhoppen Tweede editie

Theaterhoppen Tweede editie

07 november 2015
Van zaterdag 07 november 2015 tot en met zondag 08 november 2015
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Theater in 'de huiskamers 'van Woerkum. Bezoekers worden weer op een centrale plaats ontvangen en groepsgewijs (lopend) begeleid naar de intieme speellocaties waar vier voorstellingen simultaan worden gespeeld.

Programma 2015

  • zaterdagavond 7 november (centrale ontvangst 19.00 uur, start 19.30 uur)
    • Kroonenberg, Linnemann en van der Zalm – Americana / Europeana muziek
    • Fred Delfgaauw - wonderbaarlijke versmelting van verteltheater en poppenspel
    • OnderStroom - kleinkunst
    • TG YrroS! - De vertheatralisering van een ontbijttafelritueel
  • zondagmiddag 8 november (centrale ontvangst 13.00 uur en start 13.30 uur)
    • Beperkt Houdbaar - Een geïmproviseerde comedyfilm
    • Vals Plat - Akoestisch Nederlandstalige rootsmuziek
    • OnderStroom - kleinkunst
    • TG YrroS! - De vertheatralisering van een ontbijttafelritueel

Na de exclusieve voorverkoop tot 9 augustus start de algemene verkoop.

Het passe partout kost € 25,- p.p. voor de 4 voorstellingen en is inclusief ontvangst met koffie en thee en een gratis pauzedrankje.

Artiesten

Kroonenberg, Linnemann en van der Zalm - Americana / Europeana muziek
Er is al genoeg rotzooi en lelijkheid in de wereld en bovengenoemd trio probeert dit leed wat te verzachten...

Philip Kroonenberg, Arwen Linnemann en Rens van der Zalm zijn al, onafhankelijk van elkaar, decennia lang als muzikanten actief op de Nederlandse podia. Arwen o.a. bij the Nits, Rens onder andere bij Frank Boeijen en Youp van 't Hek en Philip onder eigen naam. Sinds kort zijn de krachten gebundeld en vormen zij een akoestisch trio. Hun doel? Het publiek meevoeren en even de misère laten vergeten door het zo mooi mogelijk ten gehore brengen van hun liedjes.

Fred Delfgaauw - wonderbaarlijke versmelting van verteltheater en poppenspel
Fred wijdt je in in de kunst van het vertellen. We leven al een lange tijd in een beeldcultuur. We worden overspoeld met informatie. Zelfs in onze eigen huiskamers lijken we niet meer veilig met onze beeldschermen. Behalve op 7 en 8 november tijdens Theaterhoppen in Woudrichem.

Beperkt Houdbaar - Een geïmproviseerde comedyfilm

Bij Beperkt Houdbaar improviseren cabaretiers Stefan Hendrikx en Andries Tunru aan de hand van input uit het publiek een complete comedyfilm, met alles er op en er aan. Álles. Meerdere verhaallijnen, een stuk of twintig personages, en aan het einde komt alles bij elkaar. Iedere voorstelling is dus uniek, en jij bepaalt mee waar het verhaal over gaat! Of het nou een schapenscheerder op zoek naar liefde is, een matador op skivakantie of twee exen op Mars: Stefan en Andries maken er een spannend, muzikaal en bovenal kneitergrappig verhaal van.

Vals Plat - Akoestisch Nederlandstalige rootsmuziek
Zet instrumenten en thema’s uit de Amerikaanse en Europese volksmuziek in voor een overtuigend en fris eigentijds akoestisch geluid. Originele Nederlandse teksten schetsen met een milde ironie de onzekerheden van het dagelijks geploeter. Ze worden opgediend met halsbrekende toeren op snaarinstrumenten en heldere samenzang.

Jeroen Jongsma: mandoline, gitaar, banjo, zang
Izak Boom: gitaar, banjo, mandoline, zang
Henrik Holm: contrabas, zingende zaag, zang

OnderStroom - kleinkunst‘Zonder twijfel?!’
De liefde is een breed begrip. OnderStroom gaat met de voorstelling 'Zonder twijfel?!' de uitdaging aan om de liefde onder de loep te nemen. Zoals filosoof en psycholoog Eric Fromm omschreef is liefhebben een kunst, een kunde. En hoe beoefen je die dan? Wat is de noodzaak? In 'Zonder twijfel?!' mengt het cynisme zich met romantiek en wordt met lood in de schoenen de liefde van de daken geschreeuwd. Een half uur muzikaal theater waar twee vrouwen in alle kwetsbaarheid er geen doekjes omwinden.

Tekst en spel: Mirjam van den Bogaard en Roselie Huis in ’t Veld     
www.mirjamvandenbogaard.nl

TG YrroS! - De vertheatralisering van een ontbijttafelritueel - ‘Het Is Een Eitje’
Twee personages, een echtpaar, zitten ontspannen aan de ontbijttafel. Niks aan de hand. Geen vuiltje aan de lucht. Alles koek en ei. Tot er opeens een derde op het toneel verschijnt. Nee, het is geen minnaar, geen bedrogen echtgenoot, geen verloren zoon, geen verloren liefde, geen schuldeiser, geen ruziezoeker, geen orakel of ziener, geen soldaat en geen dronkaard, geen geest van een overleden vader, geen Brutus en geen Romeo. Toch zal deze ervoor zorgen dat het ochtendritueel van het zojuist genoemde echtpaar een onverwachte wending neemt.

Spel: Lida Hagenaars, Eric Schopman & Jacky van der Vleuten                                       
www.yrrostheater.com
Regie en bewerking: Tim Verbeek

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Theaterhoppen

Woudrichem

theaterhoppen@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!