woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Werksessie bewoners Polsstraat

Werksessie bewoners Polsstraat

02 november 2015
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

AALBURG - De Polstraat is een dynamische straat waar wonen, bedrijvigheid en recreëren naast elkaar plaatsvinden. Afgelopen jaren hebben verschillende bewoners en ondernemers uit de Polstraat geïnformeerd naar de mogelijkheden voor uitbreiding van  woning en of bedrijf. Als gemeente willen wij een ieder zoveel mogelijk helpen. In een aantal gevallen is dit ook niet mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners van de Polstraat meedenken over hoe de Polstraat er in de toekomst uit komt te zien. Wij vragen u mee te denken over wat wel en niet kan in de Polstraat. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat de Polstraat vitaal blijft. Hoe wij dit in moeten vullen willen wij u vragen. Wij organiseren hiervoor twee werksessies om te komen tot een gebiedsvisie.

Gebiedsvisie

In de gebiedsvisie beschrijven wij hoe wij denken dat de straat zich in de toekomst moet gaan ontwikkelen. Wij denken dan aan uitbreiding van woningen, bedrijven, maar ook recreatie, agrarisch gebruik en de ontwikkelingen van de natuur. In een aantal gevallen zullen nieuwe ontwikkelingen niet passen binnen het beleid van de provincie. Dit is ook één van de redenen waarom wij samen met u een integrale gebiedsvisie opstellen.

Werksessies

Om te komen tot een goede visie organiseren wij de komende periode twee werksessies. Tijdens de werksessies kunt u aangeven welke ruimte u ziet voor ontwikkelingen, wat u belangrijk vindt en wat u minder belangrijk vindt.

Het onafhankelijk stedenbouwkundig bureau LievenseCSO begeleidt ons. Zij brengen samen met u uw wensen, ideeën, positieve en negatieve kenmerken maar ook de aandachtspunten van uw leefomgeving, in kaart. Het doel is om te komen tot een toekomstbestendige visie voor de Polstraat, waarin de bewoners ook in de toekomst prettig kunnen wonen, werken en recreëren.

Uitnodiging eerste werksessie

De eerste werksessie is gepland op maandag 2 november 2015 in ‘MFC d’Alburcht’, Perzikstraat 14a van 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Dan wordt precies uitgelegd wat de bedoeling is van de avond en hoe wij samen met u willen komen tot een integrale gebiedsvisie Polstraat.

Wij nodigen de bewoners van de Polstraat van harte uit om naar deze bijeenkomst te komen. Aanmelding is niet verplicht, maar wel aan te bevelen. U kunt zich opgeven voor de eerste werksessie via het aanmeldformulier.

Nieuwe ideeën doorgeven

Vooruitlopend op de werksessie ontvangen wij graag van u de ideeën over hoe u aankijkt tegen de Polstraat. Wij denken dan met name aan mogelijkheden voor recreatie (ommetjes, voetpaden, picknickplaatsen) natuurontwikkeling maar ook bedrijvigheid en wonen.

Vul hiervoor het formulier in op onze website.

Tot slot

Heeft u vragen over de gebiedsvisie of de werksessies, neem dan contact op met mevrouw S. (Shirley) Halbesma. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 0416-698 791 of e-mailadres s.halbesma@aalburg.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Aalburg

Aalburg

0416 698700

gemeente@aalburg.nl www.Aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!