vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zwarte schuurtocht

Zwarte schuurtocht

31 oktober 2015
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

HANK - Zwarte schuurtocht

De Zwarte Schuurtocht is een vaarwandeltocht met de fluisterboot. U vaart door geulen en kreken naar een rustige plek in de Biesbosch, de Lepelaar. In dit prachtig natuurgebied maken we een mooie wandeling.

Op deze voormalige landbouwpolder staan een grote schuur en twee stenen huisjes. De schuur bevat authentieke elementen uit voorgaande tijden, toen men in de Biesbosch vooral zelfvoorzienend moest zijn. Met een getij van 2 meter was het een hele tocht om roeiend naar de vaste wal te gaan. Rondom de schuur heeft ontpoldering plaatsgevonden om de rivier meer ruimte te geven bij hoog water. Hierdoor is er veel water en een groot rust- en fourageergebied ontstaan voor o.a. vogels. De lepelaar, visarend, zeearend, vele ganzen, eenden en steltlopertjes komen er voor. Soms ook een vos, die tussen de Schotse hooglanders door loopt. U heeft er uitzicht over een zeer uitgestrekt gebied.

Een gids van Staatsbosbeheer begeleidt u en vertelt over flora, fauna en geschiedenis van de Biesbosch. Paul Verhoeven heeft deze locatie gebruikt om delen van Zwartboek op te nemen

Volwassenen : € 13,00
Kinderen t/m 12 jaar : € 12,00

Info

Organisator:

Adres:

Vissershang

Hank

Deel dit bericht met je vrienden!