vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Collecteweek

Collecteweek

25 oktober 2015
Van zondag 25 oktober 2015 tot en met zaterdag 31 oktober 2015
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - In Egypte mogen christenen niet evangeliseren. Het Woord van God klinkt alleen in de kerk. Maar voor een moslim is de drempel om daar binnen te gaan heel erg hoog. Daarom heeft het Egyptisch Bijbelgenootschap twaalf boekwinkels verspreid over het hele land. Daar komen mensen wel naar binnen.

Een gesluierde vrouw stapte een boekwinkel binnen en kocht een Bijbel. Zij zag dat er op de achterkant van het bonnetje dat zij kreeg, een Bijbeltekst stond: ‘Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.’ “Geldt deze tekst ook voor mij?” vroeg ze. De verkoper vertelde haar dat dit Bijbelvers een belofte is van God, de Enige die al onze zonden kan vergeven.

Het is in Egypte verboden om Bijbels gratis weg te geven. Met de steun van de GZB kan de prijs echter heel laag worden gehouden, zodat het voor de meeste Egyptenaren mogelijk is om een Bijbel te kopen. In 2013, toen er in Egypte veel kerken in brand werden gestoken, zijn er ook twee boekwinkels verwoest. Tegelijkertijd zijn er in dat jaar meer dan 175.000 Bijbels verkocht!

De najaarscollecte vindt plaats in de week van 25 t/m 31 oktober.
U kunt in die week een folder met enveloppe in de bus verwachten, die later in de week weer wordt opgehaald. Doet u mee?

Hervormde Gemeente Werkendam

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Hervormde Gemeente

Werkendam

www.hervormdegemeentewerkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!