zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dag van de Armoede | Millennium Werkgroep

Dag van de Armoede | Millennium Werkgroep

17 oktober 2015
Van 13:00 uur tot en met 20:00 uur

WIJK EN AALBURG - 17 oktober is uitgeroepen tot de wereldarmoededag. In Nederland zijn 30.000 gezinnen, ruim 70.000 mensen, wekelijks afhankelijk van de voedselbank en het aantal lijkt nog steeds toe te nemen.

Ook in de gemeente Aalburg blijkt armoede te bestaan en neemt het aantal personen dat een beroep op de Voedselbank Altena doet, steeds meer toe. Het is ook daarom dat de Millenniumwerkgroep samen met de Voedselbank Altena deze internationale wereldarmoededag steunt.

Evenals vorig jaar heeft de Millenniumwerkgroep van de gemeente Aalburg samen met de Voedselbank Altena opnieuw het initiatief genomen om ook dit jaar voor het armoedeprobleem, dat  ook in onze eigen regio bestaat, actie te ondernemen.

Bij de EMTÉ supermarkt in Wijk en Aalburg zullen leden van de Millenniumwerkgroep op vrijdag 16 oktober aanstaande van 13.00 uur tot 20.00 uur u ontvangen en u vragen een bijdrage  aan deze actie te geven.

De bezoekers aan deze supermarkt worden op deze dag  gevraagd (ten minste) één extra product te kopen om beschikbaar te stellen aan de Voedselbank Altena. Zij zorgen er dan voor dat, op basis van noodzaak en indicatie, de juiste personen in aanmerking komen voor de door u gedoneerde producten.

Steun de armoede ook in onze regio en doneer op vrijdag 16 oktober aan de Voedselbank door een bezoek te brengen aan de EMTÉ supermarkt in Wijk en Aalburg.

Info

Organisator:

Adres:

Millennium werkgroep

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!