donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Lezing kasteel Dussen

Lezing kasteel Dussen

30 september 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - Op woensdag 30 september  houden oud-burgemeester Henk Hellegers en oud-streekarchivaris Tom van der Aalst de lezing ‘Kasteel Dussen, een eeuwenoud huis in Munsterkerk’. Deze lezing is de opmaat voor de viering van het 25-jarig jubileum van de Stichting Vrienden Kasteel Dussen (SVKD) en de openingsavond van de culturele agenda 2015 – 2016.

Tom van der Aalst – oud-streekarchivaris Land van Heusden en Altena – is een van de oprichters van SVKD in mei 1991; een stichting die als doel had én heeft ‘het uitdragen van het kasteel als cultuur-historisch erfgoed’. Henk Hellegers werd in 1989 burgemeester van Dussen en na de gemeentelijke herindeling van Werkendam. Aan de hand van beeldmateriaal en anekdotes vertellen beide heren over het kasteel met zijn illustere bewoners vanaf het begin als donjon tot aan het huidige, karakteristieke monument. Zo brengen zij, medeauteurs van het boek ‘Zevenhonderd jaar Kasteel Dussen’, de bewogen geschiedenis van het kasteel tot leven. De lezing vindt plaats in de burgerzaal: een prachtige gelegenheid om ter plekke de historie te beleven!

Na afloop is er de mogelijkheid om in de kasteelkelder, onder het genot van een hapje en een drankje, na te praten over de rijke geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. En om vooruit te blikken op alle mooie voorstellingen die nog komen gaan.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!