vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Meepraatavond inwoners Eethen / Drongelen

Meepraatavond inwoners Eethen / Drongelen

10 september 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

EETHEN / DRONGELEN:  Meepraatavond voor de inwoners van Drongelen en Eethen

Inwoners en de overheid gaan meer en meer een eenheid vormen als het gaat om de leefbaarheid van de samenleving. De term ‘samen doen’ hoor je steeds vaker.

Voor u als inwoners betekent dit dat u een grotere rol krijgt als het gaat om beslissingen die uw woon- en leefklimaat aangaan. Dat zijn mooie maar ook uitdagende ontwikkelingen, waarbij we met elkaar moeten aftasten wat de mogelijkheden zijn. We moeten het met elkaar gaan doen!

Een degelijke financiële huishouding is ook voor onze gemeente van groot belang. We moeten daarvoor keuzes maken. Soms kan iets niet meer zoals we misschien lang gewend geweest zijn.

In 2015 kijkt de gemeente kritisch naar het openbaar groen en gaan we ons inspannen om de onderhoudskosten ervan te verlagen. We hebben ideeën over hoe we daar het beste invulling aan kunnen geven. Maar we willen u dat graag mee laten bepalen.
Groenomvorming

We kunnen besparen op de kosten van groenonderhoud door struiken en hagen te vervangen door gazon. Voor alle plantvakken is gekeken of deze zich lenen voor een dergelijke omvorming.
Groenadoptie

Een ontwikkeling die parallel loopt aan het groenomvormingsplan, is de mogelijkheid van groenadoptie.

Bij groenadoptie nemen bewoners het initiatief om het onderhoud van een stukje openbaar groen van de gemeente over te nemen. U kunt zelfstandig of samen met anderen groen adopteren.
Aanpak

We willen als gemeente de groenomvorming en groenadoptie samen met de bewoners vorm gaan geven. Daarvoor worden in diverse kernen meepraatavonden georganiseerd.

Op donderdag 10 september a.s. is er een meetpraatavond voor de inwoners van Drongelen en Eethen in het dorpshuis Teratina, De Korten Burggert 7 te Eethen,  aanvang 20.00 uur.

Deze week wordt in Drongelen en Eethen huis- aan huis een folder met daarin een toelichting verspreid.

Bij het onderdeel groen samen doen op deze website staat nog meer (achtergrond)informatie over het idee van groenomvorming.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Aalburg

Aalburg

0416 698700

gemeente@aalburg.nl www.Aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!