vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Infobijeenkomst inrichting Nathalspolder en Bleeke Kil

Infobijeenkomst inrichting Nathalspolder en Bleeke Kil

03 juni 2015
Van 15:30 uur tot en met 19:00 uur

HANK - Op woensdag 3 juni organiseert Waterschap Rivierenland van 15.30 uur tot 19.00 uur in Partycentrum de Kelder (Hank) een informatiebijeenkomst over de inrichting van de Nathalspolder en aanpassing Bleeke Kil. Het concept inrichtingsplan ligt daar ter inzage en er zijn medewerkers van het waterschap en Royal HaskoningDHV aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Het waterschap wil het plan graag met de omgeving delen zodat zij op basis van eventuele reacties het plan definitief kan maken.

Waterschap Rivierenland is voornemens een aantal percelen die langs de Bleeke Kil in de polder Oud Boerenverdriet en in de Nathalspolder in Hank liggen in te richten als stapstenen in het kader van kreekherstel en een te realiseren ecologische verbindingszone. Stapstenen zijn kleine vlakvormige landschapselementen met een oppervlakte van 1 tot 5 hectare. Het zijn als het ware kleine leefgebieden die dienen als een rustplaats voor dieren die de ene polder met de andere verbinden. De stapstenen zijn ingericht met elementen als een bosschage, een poel, grasland of een moeras. Het waterschap heeft Royal HaskoningDHV opdracht gegeven om de plannen op te stellen en de uitvoering te begeleiden.

Planning uitvoering
Aansluitend aan de inloopbijeenkomst zal op basis van de definitieve tekeningen in juni de vergunningen worden aangevraagd. De planning is om na de zomervakantie, rond september 2015, met de uitvoering van het werk te starten.

Info

Organisator:

Adres:

Waterschap Rivierenland

Hank

Deel dit bericht met je vrienden!