zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Helikopteroefeningen DHC

Helikopteroefeningen DHC

01 juni 2015
Van maandag 01 juni 2015 tot en met dinsdag 30 november -1


REGIO - Helikopters DHC oefenen 's avonds

Om veilig te kunnen opereren, trainen helikopterbemanningen van de luchtmacht het hele jaar door. Omdat ze ook veilig moeten kunnen optreden in het donker, trainen zij vanaf eind april een aantal weken in de avonduren.

Tijdens een missie moet personeel van de Koninklijke Luchtmacht dag én nacht klaarstaan voor inzet. Personeel van het Defensie Helikopter Commando (DHC) Vliegbasis Gilze-Rijen oefent het vliegen in duisternis ‘s avonds in week  23 (begin juni), 27, 28, 29 (juli), 34, 36 en 37 (augustus – september), van maandag tot en met donderdag. Doordat het langer licht blijft in de zomermaanden vliegen de bemanningen in bepaalde weken langer door dan de gebruikelijke openstelling. Helikopter–crews bereiden zich, onder meer met dit soort oefeningen, voortdurend voor op inzet waar ook ter wereld, bijvoorbeeld in Mali.
Veilig vliegen

“Bij het uitvoeren van missies staat veiligheid voorop. Met onze trainingen streven we naar een maximaal niveau van presteren”, aldus kapitein-vlieger Tom. Hij vliegt met de Cougar transporthelikopter. “Bij duisternis vliegen helikopterbemanningen met speciale nachtzichtapparatuur. Het oefenen in de avonduren bereidt ons voor op een breed scala aan missies. De luchtmacht is mede door zijn getraindheid wereldwijd inzetbaar.”
Klachten

Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.
 

Info

Organisator:

Adres:

Ministerie van Defensie

Altenaregio

Deel dit bericht met je vrienden!