vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Schip ahoy alle hens aan dek

Schip ahoy alle hens aan dek

25 mei 2015
Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur

DUSSEN - Op 25 mei 2015, tweede pinksterdag, is kasteel Dussen voor één dag veranderd in een schip. In het kielzog van de film Michiel de Ruyter, waarvoor een aantal scenes in het kasteel is opgenomen, wordt koers gezet naar een mooie, landelijke kastelendag. 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om ‘aan boord’ te komen.

Eenmaal in het kasteel is er van alles te zien en te beleven: modelbouwclub Replica toont scheepsmodellen uit de tijd van de VOC,  er zijn diverse scheepsattributen te zien, beschikbaar gesteld door particulieren en musea en er zijn demonstraties netten boeten en zeil maken.  Er loopt een heuse Michiel rond, er zijn scheepsmaatjes in actie, in de kombuis wordt over eten aan boord verteld en een oude dame gaat op reis…

Ook buiten is alles in de sfeer van de film, met een afwisselend programma voor jong en oud. Aan de knutseltafel kunnen kinderen onder andere een scheepje in de fles bouwen, meedoen aan een workshop schilderen of geschminkt worden en bij de tinnegieter kunnen ze een tinnen soldaatje versieren. Er rijdt een stoomtreintje en in de gracht varen radiografische bestuurbare modelbootjes.
Schaakvereniging ‘Het Kasteel’ uit  Dussen komt met een groot schaakbord en een heleboel kleine, om zoveel mogelijk interessante partijen schaak te spelen. Muziek en entertainment mogen op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Zeemanskoor Ongestaagd uit Woudrichem, The Whalers uit Zaltbommel en accordeon duo Koopmans & Huigen uit Hank zorgen ervoor.
Entertainment komt van acteurs van de Stuiter en theatergroep YrroS!, die een interactieve kindervoorstelling over piraten brengt. En wie wil er nu niet op de foto, vóór een antiek rijtuig, met op de achtergrond het kasteel? Verder kan men bij de bierbrouwer een echte Dusselaar proeven, bij de imker terecht voor bijenproducten en bij Trois Tulipes voor tuindecoraties. Ondertussen is het heerlijk genieten van een hapje en een drankje, zoals  een gebakken poontje, kasteelbrood, aardbeien, poffertjes, enz., maar is het ook mogelijk om te gaan picknicken op het veld.

Kortom: kinderen, doe alsof je één dag scheepsmaatje bent – of piraat, of Michiel, of zijn vrouw, of zijn dochter – neem je (groot)ouders mee, voor: Schip Ahoy en alle hens aan dek in kasteel Dussen!

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!