donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Expositie Zorgplein Maaswaarden

Expositie Zorgplein Maaswaarden

12 mei 2015
Van dinsdag 12 mei 2015 tot en met woensdag 01 juli 2015
Van 09:00 uur tot en met 20:00 uur

WIJK EN AALBURG - Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 3 juli 2015:

Schilderijen van Hans Crielaard uit Nieuwendijk. Hans is zo’n 20 jaar geleden begonnen met tekenen. Heeft een cursus gevolgd bij Arie Brinkman in Gorichem. Deze heeft hem de basistechnieken van de beeldende kunst bij gebracht. Met name wat betreft het tekenen en kijken naar voorwerpen en het overbrengen op papier van die voorwerpen. Vervolgens is Hans over gegaan naar pastel. Hans werd getroffen door de prachtige pigmenten die in het krijt zijn verwerkt. Die prachtige heldere kleuren zijn heel goed te verwerken en te mengen. Hierdoor ontstaan de schitterendste kleurschakeringen. In het portretwerk komt dat heel goed tot uitdrukking.  Maar ook landschappen en stillevens zijn goed te maken met pastel. Je kunt het ook combineren met aquarel. Hans heeft een voorliefde voor portretten. Gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal trekken hem aan. Het maakt niet uit, jong of oud, welk ras of kleur. Er is altijd wel iets bijzonders in te ontdekken.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 3 juli 2015:

Schilderijen van Marina Kieboom en Joke Nieuwolt. Marina en Joke schilderen al geruime tijd bij het open atelier van Stichting Kunst voorheen Toon. In de loop der jaren hebben zij een geheel eigen stijl ontwikkeld die opvalt vanwege het bijzondere kleurgebruik en lijnenspel. De schilderijen van Marina zijn onder andere geïnspireerd op foto’s van vakantie’s en  de Biesbosch. De schilderijen van Joke zijn duidelijk te herkennen aan het overvloedig gebruik van verf in meerdere lagen.

In het atrium van Wijkestein staan 2 vitrinekasten. In 1 hiervan is ook tweemaandelijks een verzameling te zien.

Vanaf heden tot 3 juli is er een verzameling “Panda’s” te zien van Desirèe Marijnissen uit Princehagen (Breda).

U kunt deze exposities dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur. Voor meer informatie of interesse om gratis te exposeren of uw verzameling tentoon te stellen in de vitrinekast, kunt u contact opnemen met Bert Noorloos.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!