vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dodenherdenking 4 mei

Dodenherdenking 4 mei

04 mei 2015
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Dodenherdenking 4 mei 2015

Op maandag 4 mei 2015 vindt in de gemeente Woudrichem de Dodenherdenking plaats. We herdenken allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden,  of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. de organisatie is in handen van de stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers.

Om 18.45 uur is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk te Woudrichem. De adoptieschool van het jaar 2015,  ‘CBS Eben-Haëzer’ uit Woudrichem, heeft samen met de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers,  het programma samengesteld.

De lezing wordt dit jaar verzorgd door dr. C. de Gast.

Na de bijeenkomst in de kerk vertrekken de aanwezigen voor een Stille Tocht naar het gedenkteken nabij het gemeentehuis van Woudrichem, vooraf gegaan door trommelaars van Muziekvereniging ‘Kunst na Strijd’ te Woudrichem. Daar wordt de herdenking voortgezet.

Om 20.00 uur zullen, na het blazen van de Taptoe door een trompettist van Muziekvereniging ‘Kunst na Strijd’, twee minuten stilte in acht genomen worden. Na het zingen van het Wilhelmus, lezen kinderen van de basisscholen uit de diverse kernen van de gemeente Woudrichem de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern en leggen bloemstukken. Aansluitend zullen, namens de gemeente, door het bestuur van de gemeente Woudrichem, leden van het stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd worden.

De winnaar van de Gedichtenwedstrijd die de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers ook dit jaar heeft uitgeschreven zal het winnende gedicht voorlezen.  

Burgemeester A. Noordergraaf zal aan het einde van de plechtigheid spreken, waarna de voorzitter van het bestuur van de Stichting Gedenkteken dhr. H.J. Ermstrang de plechtigheid zal afsluiten. Na afloop is er in de hal van het gemeentehuis gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Het vlagprotocol op 4 mei: De vlag hangt halfstok vanaf 18.00 uur tot zonsondergang.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Woudrichem

Woudrichem

0183-308100

gemeente@woudrichem.nl www.woudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!