vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Alles mag in Drongelen

Alles mag in Drongelen

27 april 2015


DRONGELEN -  27 april:  Koningsdag. Dit wordt de eerste keer dat Koningsdag op de dag zelf gevierd wordt. Stichting Dorpsbelangen Drongelen heeft weer een leuk programma opgesteld.

Net als voorgaande jaren wordt het ochtendprogramma samen met Oranjevereniging Eethen georganiseerd. Dit jaar ligt de organisatie in handen van Oranjevereniging Eethen. De kinderen van Drongelen worden om 10.00 uur verwacht bij Dorpshuis Teratina in Eethen. “De zingende kapster” zal er optreden. Na het optreden zullen de kinderen aan tafel schuiven om gezamenlijk te eten.

Vervolgens heeft Stichting Dorpsbelangen Drongelen een middagprogramma opgesteld. Het thema voor Koningsdag 2015 in Drongelen is: Alles mag op Koningsdag.

Een ruim begrip, maar dat betekent bijvoorbeeld dat er bij de optocht verschillende creaties  met diverse thema’s te zien zijn. Of de kinderen hun fiets en/of kar rood-wit-blauw versieren, het thema “Brabant” gebruiken of bijvoorbeeld het koningshuis willen verwerken in hun creatie, het mag allemaal, want “Alles mag op Koningsdag”. Het opstellen is om 13.15 uur bij dorpshuis “De Oude School” in Drongelen. De optocht start om 13.30 uur en zal door de straten van Drongelen trekken. De uitslag van de optocht zal om 14.00 uur zijn.

Een kwartier later zal het middagprogramma beginnen. Het programma bestaat onder andere uit  diverse spellen. Niet weg te denken uit het middagprogramma is het kogelstoten. Dit is een echte traditie. Iedereen doet er aan mee. Een nieuw spel dit jaar is de bigbag-race. De andere spellen worden nog niet verklapt. Tijdens het middagprogramma is er buiten uiteraard muziek en kan er wat gegeten en gedronken worden. Tevens is er een springkussen voor de kinderen.

Iedereen hoopt natuurlijk op goed weer. Stel dat het slecht zal zijn, dan heeft Stichting Dorpsbelangen Drongelen een binnenprogramma opgesteld als alternatief. Er is dus altijd wat te beleven op Koningsdag in Drongelen.

’s Avonds is het feestavond in het dorpshuis. De band The Fast Lane zal voor een spetterend optreden zorgen in het dorpshuis. The Fast Lane is een coverband/rockband met muziek uit de jaren 60, 70 en begin jaren 80. Dat wordt dus weer meezingen met de classics en lekker swingen op de dansvloer. Iedereen is welkom. Vorig jaar met Koningsdag heeft de band het dak er afgespeeld en dat gaat dit jaar weer gebeuren.

Al met al valt er dus weer genoeg te doen in Drongelen. Waar een klein dorp, groot in kan zijn.

Info

Organisator:

Adres:

Stichting Dorpsbelangen Drongelen

Drongelen

Deel dit bericht met je vrienden!