vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Infoavond A27

Infoavond A27

08 april 2015
Van 19:00 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - Op verzoek van de gemeente organiseert de Anteagroup in opdracht van Rijkswaterstaat (zie uitnodiging)  ook voor de inwoners van Werkendam en Sleeuwijk een informatieavond over de uitbreiding van de A27. Deze avond wordt op woensdag 8 april gehouden op Fort Altena, van 19.00u tot 21.00u. Gestart wordt met een plenair gedeelde waarna vervolgens op verschillende tafels de inbreng van de inwoners gevraagd wordt. Op 16 maart was er al een soortgelijke participatiebijeenkomst in Hank.

Sobere variant met spitsstroken staat vast
De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Schultz, heeft voor de verbreding van de A27 gekozen voor de versoberde variant met spitsstroken. Het globale ontwerp voor deze variant ligt vast. In de komende maanden wordt dit ontwerp verder in detail uitgewerkt.
Inwoners praten mee over de uitwerking

Op de informatieavond worden de aanwezig nadrukkelijk uitgenodigd mee te denken over de invulling van de details. Ideeën uit de omgeving om de uitwerking van het plan zo optimaal mogelijk vorm te geven worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. De ideeën worden bekeken op functionaliteit, veiligheid en kosten.

In 2016 ter inzage
Ook de effecten op onder andere geluid en luchtkwaliteit worden verder onderzocht en uitgewerkt in een Milieu Effectrapportage (MER). Zowel het gedetailleerde ontwerp als de MER worden in 2016 ter inzage gelegd. Gemeenten, bedrijven en inwoners reageren op het ontwerp en de maatregelen om de gevolgen van de verbrede A27 tegen te gaan.

Nu al uw idee melden of deelnemen aan de gebiedstafel?
U kunt uw ideeën inbrengen op die participatieavond of mailen naar A27@anteagroup.com. Als u deel wilt nemen aan de gebiedstafel op 9 april ( nog twee plaatsen vrij) kunt u dit op de participatieavond melden

Info

Organisator:

Adres:

Rijskwaterstaat

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!