dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Uitreiking leskisten Ravelijn

Uitreiking leskisten Ravelijn

07 april 2015
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Openbare Basisschool ’t Ravelijn aan de Ravelijn 1 heeft een set leskisten voor ondersteuning van de technieklessen gewonnen.

Deze materialen worden op 7 april 2015 om 13.00 uur officieel uitgereikt door TechniekTalent.nu die deze kisten beschikbaar heeft gesteld.

TechniekTalent.nu is een organisatie die, gefinancierd door een achttal brancheorganisaties en vakbonden op alle fronten techniek in het onderwijs stimuleert. De afdeling waar ik voor werk ondersteund het basisonderwijs met het implementeren van techniek in het lesaanbod. Tevens werken wij er aan om verandering van de beeldvorming, die over het algemeen over techniek en technische beroepen bestaat, tot stand te brengen.

Via de werkgeversorganisaties is Techniektalent partner van het Techniekpact. Het Techniekpact is een overeenkomst tussen de overheid werkgeversorganisaties en het onderwijs. Daarin zijn de doelstellingen vastgelegd over de invulling van techniek in het gehele onderwijs spectrum, dus van het basisonderwijs tot en met het beroepsonderwijs. Dat beoogt het stimuleren van jongeren voor het kiezen van een technische opleiding, maar zeker ook voor het vasthouden van die jongeren in een technisch beroep. Dit wordt heel breed  gezien, van handwerksman / vrouw tot universitair geschoolde mensen. Jongens en meisjes uit alle lagen en groepen van de bevolking.
In het kader daarvan heeft TechniekTalent.nu, op de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht, een vijftal sets techniekleskisten beschikbaar gesteld en deze verloot aan de bezoekers van de stand op deze NOT.

 

Info

Organisator:

Adres:

TechniekTalent

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!