vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Cursus geloofsgesprek voeren

17 maart 2015
Van dinsdag 17 maart 2015 tot en met donderdag 16 april 2015


WERKENDAM - Cursus over het voeren van een geloofsgesprek

Je had een goed gesprek en achteraf denk je: op dát moment had ik wel iets over mijn geloof kunnen verwoorden. Dat herkennen veel mensen. Je wilt graag iets van je geloof vertellen, maar wanneer en hoe doe je dat? En wil die ander dat wel? Hoe voer je een geloofsgesprek? De Evangelisatiecommissie organiseert voor haar leden deze cursus.

De cursus wordt gegeven door een medewerker van de IZB. Daar de cursusgroep uit maximaal 20 mensen mag bestaan is er nog ruimte voor gemeenteleden.

Hebt u / jij interesse in deze cursus, geef je dan op bij Kees van Eekelen, tel. 504971 of via scriba@solcon.nl De cursus bestaat uit vier avonden en wordt gehouden op: dinsdag 17 maart, dinsdag 24 maart, dinsdag 31 maart en donderdag 16 april. Ver reizen hoeft niet, de cursus wordt gehouden in een zaal onder de kerk.

In de cursus Zoeken naar woorden bekijken we met elkaar wat een goede gesprek mogelijk maakt: luisteren, het stellen van de juiste vragen, aanknopingspunten ontdekken en je eigen geloof verwoorden. Daarnaast kijken we naar de betekenis van Bijbelse begrippen als vrijmoedigheid, nabijheid en ontspannen zijn binnen een gesprek. We nemen een gesprek onder de loep, oefenen en evalueren met elkaar, en kijken naar de betekenis van een gesprek in de weg naar het geloof die iemand kan gaan. De beste leerschool voor een goed gesprek is de praktijk. In de cursus zitten daarom twee opdrachten om te proberen met iemand in gesprek te komen. Wie de cursus wil volgen, moet dat dus wel durven. Zoeken naar woorden biedt geen papiertje met de antwoorden, wel duidelijke handreikingen om de basis te leggen voor een goede ontmoeting.
 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!