zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ontbijten met Toontje Sprenger

Ontbijten met Toontje Sprenger

07 maart 2015
Van 08:00 uur tot en met 10:00 uur

SLEEUWIJK – Vrouw en Altena houdt in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart) op zaterdag 7 maart vanaf 08.00 uur het Toontje Sprenger ontbijt bij restaurant Boven de Rivieren.

Het thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar economische zelfstandigheid van vrouwen. En zoals trendwatcher Bakas in een tweet schreef: It is hard to be a woman, you must think like a man, act like a lady, look like a young girl and work like a horse...
Het ontbijt wordt geserveerd voor ondernemende, ambitieuze of politiek actieve vrouwen uit het Land van Heusden en Altena die hun eigen brood verdienen. Tijdens een lekker en gezond ontbijt ter ere van Internationale Vrouwendag staat ook multitasken op het menu. Tussendoor geven enkele vrouwen een pitch en wordt Kennispunt Altena geïntroduceerd. Tevens wordt de vacaturebank voor vrouwelijke bestuurders gepromoot. Als toetje wordt de toekenning van de zevende Toontje Sprenger Pluim bekendgemaakt door Hannie Visser-Kieboom.

Opgeven voor het ontbijt kan tot dinsdag 3 maart via info@stichting-altena-kennispoort.nl Het Toontje Sprengerontbijt is een initiatief van Fientje Bax, Paula Jorritsma en Hannie Visser-Kieboom in samenwerking met Rabobank Altena. Wij zorgen voor brood en rozen, jullie voor kennis en gezelligheid.

Naamgever van het ontbijt is Toontje Sprenger (1872-1947), de eerste vrouwelijke politica in het Land van Heusden en Altena die in 1939 werd gekozen tot raadslid van de gemeente Sleeuwijk. Naast raadslid runde Toontje samen met haar broer en zus in Sleeuwijk het veerhuis Sprenger, niet ver van restaurant Boven de Rivieren. Toontje Sprenger is tevens de naamgever van de pluim die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouwelijke politica om zo vrouwen te stimuleren politiek en bestuurlijk actief te worden.

Eerdere pluimen werden door Hannie Visser-Kieboom  uitgedeeld aan de raadsleden Hetty van der Stelt en Hennie Schermers, wethouders Sylvana de Backer, Loes Lijmbach en Paula Jorritsma en burgemeester Carla Breuer.
 

Info

Organisator:

Adres:

Vrouw en Altena

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!