vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Thema avonden over Israël en de eindtijd

Thema avonden over Israël en de eindtijd

04 februari 2015
Van woensdag 04 februari 2015 tot en met woensdag 04 maart 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ANDEL - Op D.V. woensdag 4 februari en woensdag 4 maart zullen er in de Koningshof twee themavonden georganiseerd worden rondom het onderwerp Israël en de eindtijd.  
Bert van Twillert uit Nunspeet  zal deze avonden invullen.

Bert van Twillert gaat spreken over het onderwerp: 'Jeruzalem, door God beloofd, door God gebouwd'.

Korte toelichting van de spreker op dit onderwerp:
‘God beloofde niet alleen aan Abraham een volk en een land, maar óók een stad: Jeruzalem. Toen Mozes de Israëlieten uit Egypte leidde, moest hij dan ook dit volk naar déze plek brengen (Ex.15:13; :17-18). Veel oudtestamentische profetieën worden over déze stad uitgesproken, ook als de muren zijn afgebroken en de stad in puin ligt. Beloften dat deze stad het stralende middelpunt zal worden van de Godsregering op aarde, een heilige woonstede voor Gods volk, zullen worden vervuld. Daarom wordt in onze tijd om deze stad gestreden en zien we dat wereldleiders ongelooflijke beslissingen nemen ten aanzien van Israël en van Jeruzalem. Minstens drie wereldgodsdiensten maken aanspraken op deze stad, met alle politieke gevolgen van dien, die zullen uitlopen in een wereldoorlog om deze stad. Uiteindelijk zal de strijd om Jeruzalem er één zijn tussen de Zoon van David en de overste van deze wereld. God heeft namelijk aan David gezwóren met een dure eed, waarop Hij niet zal terugkomen, dat Davids Zoon op zijn troon zal komen. En die troon zal staan in Jeruzalem, want déze stad heeft Hij uitverkoren, déze stad heeft Hij begeerd en in déze stad wil Hij wonen (Psalm 132:11-14). De strijd moet nog komen, maar is eigenlijk al beslist, want de Here Jezus móét als Koning heersen! Apostelen en profeten hebben verlangend naar de vervulling van deze beloften uitgezien, en wij mogen met hen meekijken en ook hún verwachtingen met elkaar delen’.

Over de spreker:
Bert van Twillert (1944) is opgegroeid in een christelijk gereformeerd gezin en op 18-jarige leeftijd tot geloof gekomen. Hij is bijna 45 jaar getrouwd met Fia en zij hebben 3 kinderen, 4 pleegkinderen en 10 kleinkinderen. Naast zijn gezin en werk besteedde hij veel tijd aan evangelisatiearbeid (tentcampagnes en kraamwerk), pastoraal werk en het geven van Bijbels onderwijs. Bert geeft Bijbellezingen en spreekbeurten door het hele land. De laatste jaren spreekt hij ook regelmatig voor Het Zoeklicht en op Brandpuntweekends en -weken, en is hij betrokken bij de seminars.

Er zal halverwege de avond een pauze zijn met gratis koffie en thee.
U bent van harte uitgenodigd om deze avond mee te beleven!
De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.

Waar
VEG De Koningshof, Burg. van der Schansstraat 50 te Andel
(zaal open vanaf 19.00 uur)

Voor informatie kunt u terecht bij: Petra Vos.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

VEG De Koningshof

Andel

0183 44 39 13

www.koningshof-andel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!