zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Lezing Fort Giessen

Lezing Fort Giessen

29 januari 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

GIESSEN - Len Bruining komt deze donderdag alles vertellen over de weidevogelbescherming in het Land van Heusden en Altena.

Lokatie Fort Giessen

Sinds 1998 wordt in onze streek aan weidevogelbescherming gedaan. Sindsdien worden nesten van onder meer kievit , grutto en scholekster op akkers en weilanden door vrijwilligers opgespoord om ze te beschermen zodat er jongen kunnen worden uitgebroed. Jaarlijks groeide het aantal vrijwilligers, het aantal hectaren waarop bescherming plaatsvond en ook het aantal beschermde legsels.

Len Bruining die vanaf de aanvang het Weidevogelbeschermingswerk van Altenatuur coordineert, zal deze presentatie verzorgen. De bijna 60 vrijwilligers die actief zijn in dit werk hebben jaarlijks een bijeenkomst aan de start en bij de afsluiting van het seizoen en zijn uiteraard op de hoogte van de werkzaamheden en de resultaten. Het leek het bestuur goed om ook de overige leden en andere belangstellenden te informeren over dit belangrijke en succesvolle beschermingswerk. In de presentatie van Len maakt u kennis met de weidevogels, de methoden om nesten op te sporen en het daadwerkelijk beschermen ervan.
Uiteraard zal Len ook de resultaten van 17 jaar bescherming belichten en een blik op de toekomst werpen. Dit is het moment om meer te weten te komen over weidevogels en hoe we proberen ze te behouden voor onze streek.

U komt toch ook?

Info

Organisator:

Adres:

Altenatuur

Giessen

Deel dit bericht met je vrienden!