zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kerstnachtdienst Koningshof

Kerstnachtdienst Koningshof

24 december 2014
Van 21:00 uur tot en met 00:00 uur

ANDEL - Kerstnachtdienst in de Koningshof - ‘Het wonder van kerst… U is heden de Heiland geboren. Zijn wij nog verwonderd?’

Op woensdagavond is er een Kerstnachtdienst in de Vrije Evangelische Gemeente de Koningshof. Het thema van deze bijzondere dienst is verwondering.

Inleiding op het thema:
Hoe verwonderd zijn we eigenlijk nog, na tweeduizend jaar hetzelfde verhaal te hebben gehoord? Wat doen de woorden “wonder” en “Heiland” ons nu, in een tijd van (cr)isis, natuurgeweld, verborgen agenda’s en lage moraal? Is de betekenis van het kerstverhaal nog wel relevant, of is het meer een achterhaald sprookje dat onze grootouders in hun tijd troost en houvast gaf, maar wat voor ons eerder totaal inhoudsloos en vroom lijkt?

De maatschappij vraagt iets anders van ons dan zoetsappigheid… Cadeaus en familie zijn nog tot daar aan toe, maar bezinning over een lief klein kindeke? Dat gaat toch echt een stapje te ver… Zoiets is tijdverspilling als je bedenkt dat het geluk niet uit de lucht komt vallen, en er carrière gemaakt moet worden, ook om je steentje bij te dragen aan de wereld. Wat kan die Heiland van tweeduizend jaar terug daar nu nog in betekenen?

Misschien vraagt u zich dit allemaal wel af, en gaat u alleen met kerst naar de kerk omdat het nu eenmaal traditie is. In dat geval is thuisblijven niet eens zo’n vreemde neiging… toch?
Maar stel dat u zich dit allemaal afvraagt, en er een verborgen honger in u is naar een oprecht, waarachtig antwoord op veel van deze vragen… zou het dan werkelijk zo zoetsappig of vroom zijn om naar een plek te gaan waar men graag die verwondering wil bevatten?

U bent allemaal van harte uitgenodigd om met ons mee terug te gaan in de tijd, naar die oorspronkelijke context van kerstfeest, en wie weet maakt onverschilligheid dan wel plaats voor… verwondering?

Wees welkom in de Koningshof, Burg. vd. Schansstraat 50 te Andel.
De dienst begint om 21.00 uur en de zaal is open vanaf 20.30 uur en dan is er koffie of thee met wat lekkers.
Na de dienst is er fris met wat lekkers!

Tot dan!

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

VEG De Koningshof

Andel

0183 44 39 13

www.koningshof-andel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!